Майки снимат окаяните тротоари в София

Независимо сдружение на родители инициира кампания за достъпна градска среда в София под надслов "Път за бебешки колички".

Обратно в новината

Коментари - Майки снимат окаяните тротоари в София | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ееее, не всички майки в столицата са със скъпи телефони и карат джипове. На мен ми се налага да ползвам градски транспорт редовно, на фона на разбитите тротоари и липсващата вертикална планировка има много човешка добрина, която помага в преодоляването на препятствия. Благодарим на всички добри хора!

Похвална инициатива значи вече почвате да се сьбуждате. Има надежда да се оправят нещата

Защо не се командиривате до Виена и да почерпите опита на тамошната община от каква смес е покритието на тротоарите ( на вид нещо м/у цимент и асфалт, гладко като плочка и много здреаво). Някой се е опитал да го имитира в София на десния тротоар на бул. Сливница посока центъра, преди бул. Хр Ботев - там, където е офисът на Булсатком. Опитът е не само пълен провал, а скандален провал. Този, ,мойто е платил за така свършена работа, трябва да възстанови от джоба си похарчените от общината пари. С някои много малки изкл. (в центъра) тротоарите в София са в безобразно състояние.

И какво от това? Политиците крадливи, мъчители народни не ги е еня за това. Те са там за да грабят. Простия народ и циганите ги избраха! Всеки народ, си заслужава управата! МКислете на избори, за да не ревете после!

Похвална инициатива, браво! Четейки, че има такива дейни хора се успокоявам, че може и някога да се оправим. Положението с инфраструктурата е нетърпимо и недопустимо. Резултат от липса на контрол, безхаберие и невежество. Но така е, чужди пари най-лесно се харчат. Трябва да се организират протести пред общината.

толкова км. магистрали, гладки като стъкло, откриха Л. Павлова и Б. Борисов, толкова лентички срязяха, а вие за едни тротоари плачете. Количките - и бегом на магистралата. За 3 ч. сте в Бургас! А ако се наложи да се разхождате София - носете си детето - никой не е длъжен да ви осигурява конфорт. И пазарските ториб, ако ви останат свободни ръце.

Ееееееееееее, тая Фандъкова! Да се научи от бургаския кмет- 2 в 1. Велоалея, тротоар -квот ти кефне! Там където няма, слизаш на шосето.

#оставка

На кого???? Добре, като дойдат Станишев и компания ще те оправят.....Лумпени...

А двадесе години десни? Тротоари не останаха !!!

По-лошото е, че новите които се строят, не са съобразени да са удобни за пешеходци, още по-малко за майки с колички, инвалиди и т.н. След направата на кръстовището при Семинарията, подмениха изцяло тротоарите покрай Борисовата. За голяма моя изенада, те са безкрайно тесни и незнайно кой гений е решил да сложи лампите точно по средата, така че да се мине от там с количка е невъзможно. За упоритите пешеходци без колички е подготвена друга изненада - на едно място точно до кръстовището тротоарът изчезва напълно. И така както си си ходил по тротоара, изведнъж се оказва, че трябва да влезеш в гората (или пък да слезеш на шосето). Ако пък е и валял дъжд, става още по-приятно. Колко точно щеше да им струва още 200 м тротоар, та да го бяха направили като хората. На същото това кръстовище от няколко дни вече не работи и копчето за пешеходци, така че щем не щем сме принудени да минаваме на червено. Такива ми ти работи в "Расте, но не старее" :)

Браво!Ани това е инициатива на майките,снимай и ти кой ти пречи.Аз например ще снимам"улицата "в село.Нека тези т.н.управляващи видят в какво превърнаха и селата.Ако е уредено,и млади хора могат да живеят там и да пътуват за работа.Но,откъде ти мозък в "управляващите"Виж за далавери и кражби-велики са.

Защо нищо не се споменава за паркираните по тротоарите коли? Те са много по-голям проблем от разбитите плочки.

Всъщност едното е следствие на другото в повечето случаи - паркирани на тротоара коли разбиват плочките ..

Така е! Това е сериозен проблем в София, както и в страната. Аз като жител на София и като пешеходец, ползвател на кола, велосипед и преди години и на детска количка потвърждавам, че придвижването в София и висш пилотаж по всички направления /за инвалидите пък да не говорим/. Вярвам че нещата ще се оправят, може би трябва малко търпение и повече желание за справяне с този проблем от страна на отговорните институции....

А двадесе години търпение не стига ли? Колко поколения трябва да търпят?

Не в София, в цяла България е така, така и ще бъде, даже по-лошо ще става.

Навярно половината от тез майки дето правят снимки със скъпи телефончета, се качват на джипката да заведат детето на градина и паркират по тротоарите.

Г-н Веско /почти ми прозвуча, като г-н Пурко/, пишете небивалици и явно не сте местен.....:)

Г-н Пурко, където и да живея се опитвам да спазвам правилата за движение и несамо. Събирам буклука разделно, икономисвам вода и ток, не хвърлям опаковки по улиците. Не разбирам иронията ви, но ако всички правеха така щеше да изглежда малко по-добре всеки град.

Проблемът е, че няма кой да работи.Няма ги вече старите майстори.Желаещи да работят-също няма.Всеки гледа да се яви на конкурс за свирене и пеене.Така, че майките да се примирят.

Инициативата е похвална, но не мога да разбера защо пак само в София? Ние в провинцията нямаме деца ли? Или при нас всичко е наред с тротоари, градски транспорт и т.н.?

Ами явно майките в София са по дейни. Започни и ти да снимаш или искаш майките от София да дойдат в твоя град с количките и да снимат?

Ами какво Ви пречи да направите и вие инициатива??

Ами събирате се майките там от където си и действате. Инициятивата е за София, защото майките, които участват са от София.

София е трън в очите на червените ескадрони, защото не са помирисвали кметско място от предния век! За това всякакви инициативи/протести/искания/негодувания са в София