Как да закусваме, за да сме слаби и здрави

Обилната закуска може да се окаже отлично средство за предпазване от редица хронични заболявания - от диабет и болести на сърцето до високо кръвно налягане, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от израелско изследване.

Обратно в новината

Коментари - Как да закусваме, за да сме слаби и здрави | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Със сьомга и риба тон всеки може, професоре. Пробвай с бобец и хляб с лютеница да видим как ще ти се отрази.

Всички теории са различни, аз пък по добре се чувствам като до обед ям само плодове и така си изчиствам организма и не ми е тежко на работа.

Само така. До обед плодове а вечерта 600 грамова пържолка преди сън. С килце червено :-)

Закуската изяж сам - като егоист, обяда раздели с приятеля си, а вечерята дай на врага си. Само че като го казах на баба си тя се възмути: Да дам на врага си да ми изяде вечерята ли? Не може ли да му дам да ми изяде говното?

И аз така-всяка сутрин с двете филии я сьомга,я риба тон,пък и пилешко и пуешко похапвам.И съм един слабичък,стройничък...Абе,професоре,като даваш акъли защо не даваш и пари?Знаеш ли колко хора са благодарни покрай филийката да имат поне малко кисело мляко?Аман от съвети!

Една "диета", без да претендираме за патент: Сутрин по 2 лъжици сусамов тахан (студено пресован), една лъжица манов мед (този черният - съдържа най-много минерали , соли и подобни, от всички други видове мед и затова е най-скъпият), 1-2 чаши студена мин/трапезна вода. Това е закуската. Обяд по възможност салата с 50 мл. чиста качествена ракията )гроздова или сливова). Вечеря: черен хляб или типов, чисто месо или дом. наденица1 300 мл. качествено кабернсе совиньон , 1 глава чесъэн (нарязана на ситно за тези, на които им люти и ли дразни стомаха), когато няма пресни зеленчуци се нарязва 1/2 глава стр лук и се омесва с доматен концентрат с малко студено-пресован зехтин. Предз 2-3 дн орехови ядки или други според наличността, и никакви пакетирани и консервирани храни. За хората над 40 год. никакво прясно мляко и сирене, а извара. Замества и кашкавала. ЍИ разбира се движение и правилен секс, т.е. сачо когато чувствате естествена потребност от него. Също така правилни мисли и любов към всички живи и неживи същества! Постепенно материалните желания да отстъпват място на духовните...Това последното е посоката на човешката еволюция!

Зелен чай за храносмилане (японската рецепта), като вместо захар (само кафява) може мед от същия този мановия. А ако сте яли прекалено тлъсто и в продължение на една работна смяна (бълг. патент за трапеза) медът е задължителен, защото неутрализира мазнините (научил съм го от родопчани, и съм се уверил в ефикасността му)...и никога не се занимавайте и спазвайте диети за отслабване. Просто яжте толкова, корлкото изгаряте и се движете. Тя рецептата е установена отдавна: винаги ставай леко гладен от масата, а не да ядеш, докато получиш чувство за ситост - най-сигурният начин за трупане на килограми.

Неутрализира мазнините??? За пръв път чувам така глупост, но много ми харесва! Чул съм за неутрализиране на мазнините, ама с ВЕРО, СИФ, ТЕСТ и др. подобни. Но май ставаше дума за мазнини по чинии и тави.

Противоречието между заглавийцето на статийката и снимката на сурово парче риба за закуска постигна желания ефект - вече не ми се яде дори на обяд.

Просто не си виждал/а сьомга май. Ами тези съвети не са за масовия джоб.

на мен ми прилича на сурова. освен ако не е пушена, но тогава пък обикновено е нарязана на филии.

Напълно сурова е, а ти наистина си профан....

Глупако сляп единственото сварено тук е мозъка ти без гънки, но поне убеди цяло село че разпозна рибата.Аман от философи!

Не ли да се наманджам,хич не ми го хвали.

Как няма да сте бедни като четете статии и пишете коментари в работно време. Нито работата ви е работа, нито почивката ви е почивка.

Що, ти това кога го написа? По време на работа, или по време на почивката? И в двата случая се оплю сам.

В отпуска съм, детектив. Ама не ми се вярва вие останалите и вие да сте.

Що реши че трябва да работя осем часа без да отворя един сайт, да не съм ламаринен робот. Противно на твоето твърдение не съм беден. Освен това всеизвестен факт е че всеки го прави във всеки офис.

Айде без глупости. Я, да ти сложим една програмна да засече колко минути на ден прекарваш в интернет т.е. не работиш.

Нощем ли работиш? Ами тогава защо се интересуваш от закуски - бягай да спиш и така ще спестиш и пари, и килограми...

Уф, като ти гледам прякора си представям какво работиш: или си от мургавите и обикаляш да чопнеш нещо, или си недорсляк, дето го гледат мама и тати.

днес е неделя бе драги и не сме на работа

Сандвич със сьомга за закуска. За обяд, ще трябва, да тегля кредит от банката. За вечеря, ще трябва, да си заложа къщата. Тия парите за нищо ги нЕмат.

Не просто сьомга, а сьомга с риба тон, сирене, пилешко месо, пуешко месо и чаша мляко.

Как риба и мляко едновременно ????

"Опасността" е само когато рибата е от консерва...бактериите от консервата в комбинация с млякото, може да предизвикат алергична реакция!!! Но пак далеч не във 100% от случаите.

Според учението Аюрведа, за да е здрав човек, той трябва да се съобразява с науката за несъвместимите хранителни комбинации. С други думи, не е препоръчително да се смесват някои храни, тъй като това предизвиква в организма реакция на "леко отравяне" на метаболитно равнище. Недостатъчното усвояване на различните хранителни съставки, наблюдавано при хранителните алергии или нарушен обмен на веществата, може да се получи вследствие на неправилния избор на ежедневно меню. И така, не бива да се смесват: риба с мляко риба с яйца мляко с плодове пилешко месо с мляко плодове със зеленчуци мед с растителни масла месо, риба, хляб, картофи маслини с мляко сирене с мляко

Тези хора откруха "топлата вода".Отново казват неща, които се знаят отдавна.

Victoria

Чу ли Орешарски ! Само с орехи не може - трябва да осигуриш сьомга на населението !

8 кг. за 2 седмици? Да не са били по 200 кг. изследваните?

То и аз толкова ще сваля, нищо, че съм 50. Едно парче сьомга в понеделник на закуска и после две седмици на водичка...

Е вие всички се изкарахте бедни на църковни мишки:) Парче сьомга за закуска няма да излезе повече от 5-7 лв, което е и цената на един нормален обяд, пък за вечеря хората са казали да не се яде или пък една салатка. Т.е. тази диета може да се уложив 15 лев на ден на човек, не говорим за милиони.

Ми аз като мина през кенефа и свалям 3-4 кг. без да ям сьомга.