Конкретните цели пречат на трайното отслабване

Когато са на диета, много хора си поставят конкретна цел, например да отслабнат с 5 килограма за една седмица. Според американски диетолози обаче това е неправилен подход.

Обратно в новината

Коментари - Конкретните цели пречат на трайното отслабване | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Честно казано не съм много запозната с темата, защото откакто се помня все на едни и същи килограми стоя. Такъв ми е генът. Съгласна съм, че вредните храни трябва да се избягват, защото дори да имаш добър метаболизъм и да не качваш килограми, то със сигурност ще ти се отразят на кожа, нокти и като цяло на организма ти. Но и прекаленото залитане по здравословни храни, био или каквито там са, разделно хранене и т.н. води до проблеми. Имам приятелки вегетарианки, хранят се с биопродукти, спортуват активно, но изглеждат много състарени в лицата. Наскоро ме просветиха, че така изглеждат и всички орторексици, включително увличащите се по разделно хранене. Защото вманиячените по здравословно хранене МНОГО ЧЕСТО изпитват недостиг на хранителни вещества, което неминуемо ги загрозява и състарява. Могат да влязат в климактериум 15 години по-рано. Отделно още куп здравословни проблеми се появяват след години. Мисля, че тези крайности са излишни и нездравословни, някои наистина се вманиачават и прекаляват. Всичко трябва да е в умерени и разумни граници, организмът има нужда и от месо и от много други храни. просто хапвайте нормално, избягвайте най-вредното и много спортувайте. Стройното тяло все пак е въпрос на ген, ако го нямаш ще ти е много трудно да поддържаш например килограмите си от училище след като вече си родила и си жена в напреднала възраст. Слаби, пълни, не се лишавайте от всичко, защото животът е един. Бъдете разумни,когато слабеете и не си вредете.

Да бе, хубаво даваш съвети. Ама ако беше склонна към пълнеене, дали щеше да пееш същата песен. То всяка жена мечтае да яде и да е слаба, а не вечно гладна и дебела. Така че ти не може да се поставиш на мястото на хора, които цял живот се борят с килограмите. Какво значи хапвай нормално, знаеш ли че има хора, на които всичко им се лепи. Пък няма да ходим като тюлени. Така че ще кажа само- блазе ти. Няма как да знаеш какво е да си от другата страна. Има много истина в думите ти, но понякога красотата изисква жертви.

Хората, които се борят с килограмите, често слушат самопровъзгласи ли се месии, проповядващи вредни диети и лишения от храна. Поинтересувайте се как регулират килограмите си спортистите. Така ще може да си ядете, но не каквото искате и колкото искате, а ще смъквате килограми и извайвате тяло, без да застрашавате здраветоси, точно обратното :)

Да, генът е много определящ. Аз също въпреки че съм раждала, без да пазя каквито и да е диети съм си възвърнала килограмите. Цял живот съм слушала тялото си и съм ядяла неща, от които то ми е подсказвало, че се нуждае. Но никога не съм прекалявала с каквато и да е храна! Моето мнение е, че човек не трябва да се лишава от даден вид храна, защото когато организмът му не може да си набави необходимите вещества, той не се задоволява и с това, което му се предлага, съответно се получава нарушение в обмяната. Затова не се борете с телата си, а ги слушайте! Ако вие ги послушате, те също ще ви послушат. Просто всичко трябва да е в умерени граници. Всички забелязват, че вегетарианците изглеждат състарени и изтормозени. Аз ям от всичко по малко и обикновено ми дават поне 5 години по-малко.

Дебели, тънки живейте си живота и му се радвайте. Килограмите не са важни важен е духът.

Бързото сваляне на килограми води до увисване на кожата и здравословни проблеми. Освен това се получава и йо-йо ефект. Може да се радваш ако за 5 дни свалиш 5 килограма, но е шанса да ги качиш двойно в рамките на 2 седмици е доста вероятно. Спорт и здравословно хранене му е майката. Така за 5 месеца свалих 13 килограма и много сантиметри без да заприличам на прилеп.

Бих препоръчал до килограм на месец, бавно и спокойно, без краен шок за организма. По-важно е в този дълъг период от време, човек да промени вредни навици изграждани с години.