Чесън и бяло вино за по-лесно понасяне на жегите

Можем да се спасим от жегите и да пазим здравето си, като консумираме риба, сурови бадеми, скилидка чесън, 250 милилитра вино и огромно количество вода.

Обратно в новината

Коментари - Чесън и бяло вино за по-лесно понасяне на жегите | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ли други диетолози,ами все Донка Байкова ни поучава и през няколко години си сменя методиките?

Не знам преди 20 години, когато никой не ни съветваше какво да пием как сме оцелявали в жегите? Сега всички медии като зомбирани повтарят:пийте 2 литра, 3 литра вода? Всеки вестник има страница със здравни съвети, телевизиите обявяват някакви цветни кодове. Каква е тази психоза? И това се повтаря всяко лято.

Не мога да си позволя да отхвърля тази рецепта за жегите въпреки че ми звучи доста странно.Вино и чесън в жега.Попробвайте - току виж помогнало.Аз ще ви препоръчам една моя рецепта която научих от колеги либиици в най-топлата точка на земята .Казва се Азизия и се намира на около 50 км. южно от Триполи.Много е лесно и просто - силен топъл чай.Е добавяха му и джоджен и андрише но не зная дали това има отношение към топлината или вкуса.Гарантирам че помагаше.Попробвайте и вие.

Да. Отдавна е известно, че хората в пустинните, горещи области на планетата преживяват жегите като пият топъл чай. Относно най-горещата точка на планетата мисля, че грешиш. В El Azizia, Либия наистина е измерен абсолютния рекорд, но има много места, където не се водят редовни метео измервания и са не по-малко горещи. Има едно пустинно място в Саудитска Арабия - казва се Руб ел Хали. Друго такова жежко място е пустинята Тенере, която се намира в граничен район между Алжир и Нигер. Друго - пустинята Лут в Иран. За първите 2 съм чувал, че са едни от най-смъртоносните места на света, по-смъртоносни дори от прочутата Долина на Смъртта в Източна Калифорния.