Зехтинът предпазва от сърдечни заболявания

Само половин лъжица от него дневно намалява риска от този тип болести с 15%

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така е, но само истинският зехтин. Всичките бутилки със смеси във веригите са имитации. Примерна разбивка на литър захтин от 18 лева във хипермаркета изглецда така: 18- 3лв. ДДС, остават 15, 10 за веригата 1 за транспорт и шише, остават 4. 1лв- себестойност и 3лв печалба за завода в Италия, Испания или Гърция. Обърнете внимание на думата завод, тя е ключовата. Не е маслосdйна като на нашия Aristeon. Поради посочените числа истински зехтин няма как да пробие в времената на Глобалната Хранителна Индустрия.Затова трябва да се търси и чете!

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Добре де, вчера беше портокаловия сок, днес зехтина.... а утре? Чакам с нетърпение!

Така е вероятно, но нас и зехтина не може да ни спаси с този непрекъснат стрес.. :(

Зехтина изчезна от магазините, предполагам че е изкупен

Добре сте забелязала. Но все пак това, което изчезна казвате не е истнски зехтин. Помните снега в Мадрид тази година. Горите в Андалусия измръзнаха, а Испания като най големият производител диктува цените ще не ще. Зехтибът поскъпна с 50% до следващата реколта. Това се отрази и на смесите по магазините разбира се, макари в по малка степен. Купувайте Aristeon, ако искате истински зехтин!

знае-Испания най-дълголетна нация и не само те консумират самп зехтин и голямо количество морска храна-богатя на Омега 3!Булгар сланина пръжки олио-инфаркт, инсулт

15% не е много висок процент, но пък не пречи да се ползва и зехти. Но шопска салата със зехтин не ми е добре - една маслинка отгоре е супер

Това не е новина. Сърдечно-съдовата система има нужда от Омега-3 и рибено масло. Рибено масло, намерено примерно в скумрията помага да се намали "лошият" холестерол, и да се увеличи "добрият" холестерол. То предотвратя холестерола да се абсорбира в червата, което в същото време помага за понижаване на кръвното налягане. Японците, които ядат редовно риба страдат много по-рядко от сърдечни заболявания. Също и ескимосите, чиято храна не е особено разнообразна. Всъщност всички риби, които живеят в студени и много-студени води имат този ефект.

доообре, отивам да си Омажа сърцето