Жените програмирани да оценяват по-добре хумора

Американски учени откриха, че женският мозък проявява по-голяма активност в областите, отговарящи за стимулите при възнаграждение, когато е поставен в хумористична ситуация.

Обратно в новината

Коментари - Жените програмирани да оценяват по-добре хумора | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

моиту сали секи ден казва- жина, ти стана за та...к. на децата ма, стига с това чувство за хумор, не се прави на хамериканка

ами повече връзки в мозъка...по добра реакция...но на една жена не и трябва чувство за хумор....нито пък мъжете го оценяват това...трябват и тъпоумни същества на се хилят на тъпите им смешки....

Не обобщавайте. Харесвам и уважавам жени, които считат себе си за част от човешката цивизизация.

Тези стереотипи са се превърнали в генетика. Това са очаквания, а не способностти на мозъка.

Жена с чуство за хумор също би привлякла мъж дори в доста случаи бих казал, че жена с приятна външност и чувство за хумор би ме впечатлила повече от колкото скучна "кукла", ако търся партньорка за наистина здрава връзка. И наистина красотата не винаги е всичко.

Да, странно как отново делят половете, а реално всичко e валидно в еднаква степен и за двата пола - като се започне от хумора и се стигне до родителския инстинкт и лоялността ;) При едни го има, при други го няма, полът е без значение.

Заглавието на статията е подвеждащо. Да оценяват или да разбират?! За оценка, може би е вярно, защото приятелите ми от женски пол и колежки се смеят доста по-силно и продължително на шегите ми и ги впечатляват повече. Но ако говорим за разбиране на хумора, понякога на жените някои шеги трябва да им се обяснят подробно, за да ги разберат.

Мъжът си е мъж а жената жена. Всеки опит да бъдат разбрани както и да се слагат под общ знаменател е повече от грешка. Природата ще ни го върне тъпкано заради това. Всъщност тя вече го прави.

От време оно шутовете са били мъже, защото им се отдава да разсмиват...то като гледам и малките момченца се връткат и правят смешки, само и само да разсмеят малките си приятелки...няма нищо лошо в това да можеш да разсмиваш...давайте мъже

Жените разбират от шега? Сигурно е шега.

Сигурно си мъж.

:-D

В почти всяка ситуация една жена реагира различно. В единия момент мога да махна с ръка, да се разсмея на шегата ти, но ако съм прочела коментарът ти в лошо настроение мога дори да се обидя. От жена до жена, от шега до шега.. всичко има значение.

от всичките приятелки в компанията само две имат чувство за хумор и се ползват с най- голям успех. другите, горките, трябва да компенсират с по-голямо желание и други качества.