Връзките в мозъка на мъжете и жените са различни

Невронните мрежи в мозъка на мъжа и жената са свързани по различен начин, сочат резултатите от изследване със скенер.

Обратно в новината

Коментари - Връзките в мозъка на мъжете и жените са различни | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Глупости!

Тази статия ми звучи повече като нещо копирано от Космополитан, отколкото резултат на сериозно проучване. Отношението ляво/дясно полукълбо с логика/интуиция е пълна измишльотина (не случайно подобна глупост набра толкова голяма популярност сред масите), както и твърдението, че жените имат по-добра памет и са по-успешни във взимането на решения (защото видите ли, работят и с логика и с интуиция). С една дума подобни статии са за кофата

Ама това твоите , както и на други тук, не са нормални коментари!К акво се стремите да доказвате?! Жената си е жена, мъжът си е мъж! Не превръщайте изключенията в правило. На повечето тук линията на разсъждение е сбъркана, понеже е емоционална. Характервно аз жената е да се приема желаното за дадено. Именно истниските мъже, които ценят и уважават жената, са против съвременните сексиски теории за равнопоставеност на половете и пр. безумия!

Точно твоето разсъждение е сбъркано, най-малкото защото се основава на погрешното схващане, че еднаквост е равносилно на равнопоставеност. С по-прости думи - това, че сме различни, не пречи да имаме равни права и възможности за изява:)

Достатъчно е да кажеш нещо само веднъж, за да бъдеш разбран. Безкрайните ти коментари показват само едно - желанието ти да се наложиш и да е твоя последната дума. Така, обаче, не доказваш нищо друго, освен слабост на характера. "Гениалност" е безкрайно широко понятие - и по отношение на своето съдържание, и по отношение на хората, които я притежават. А ти се опитваш да обхванеш гениалността с няколко имена и измислени проценти. Да не говорим през колко незначително време на фона на цялата човешка история жените са имали право да се изявяват, т.е. изобщо да участват в подобна статистика. Природата също значително надхвърля ограничените ти представи. В нея обликът и функциите на мъжките и женските индивиди са също толкова сложни и разнообразни, колкото са и природните механизми по принцип. Но всички изброени твои пропуски (неволни или умишлени) не са учучдащи. Както вече казах, идеята ти явно въобще не е била да допринесеш с градивност, а да отегчиш с тенденциозност. И това не го констатират само "индивиди от женски пол" а и немалко мъже тук:)

Адам попитал Господ: Боже, защо създаде Ева толкова красива? - За да можеш да я харесаш, Адаме! - отговорил Господ. - Добре де, а защо я направи и толкова глупава? - попитал Адам. - За да може и тя да те хареса. - казал Господ.

Жената олицетворява фиезическия свят и затова физ. видими материални неща са нейното царство. затова за нея физ. облик е определящ! Какво всъщнос тново казваш? Ако жените престанеха за месец-два да хоядт оп магазини и молове, половината световна индустрия ще тярбва да затваря. Наблюдавайте...размиш.илявайте...и не се оставяйте да ви манипулират. Жената е оръжието на дявола (казано е още много отдавна) и момента това оръжие (изкушението) се използва със сила както никога досега. Дамите, събудете се!...

Твърдението, че жената олицетворява физическия свят, е меко казано несериозно. Особено представено по този начин. За да не задълбавам в аргументи, ще ти дам няколко примера в твоя стил. Каква по-ярка физическа и материална проява от подчертаният апетит към храна, секс и конфронтации, толкова характерни за мъжете? Също така, по отношение на външния облик, си пропуснал да отчетеш причинно-следствената връзка:) А именно, отношението на жената към външността е следствие от значението, което мъжете отдават на външния вид на жената преди всичко;-)

Хората са умни! Някой хора са гениални! Огромната част от гениалните хора са мъже. Гениалните открития и изобретения, направени от жени са под 1%. Гениалността е функция на мозъка. Статията е за разликата между мозъка на мъжа и жената. Няма нищо комплексарско в това да се посочи очевиден факт. Мозъка на мъжа е доста по-голям и работи по по-различен начин. Жените имат претенции да заемат доминираща позиция в управлението на бизнеса и на държавата, но няма как да им се дават квоти при изобретенията и където е необходима гениалност. Съскащите индивиди от женски пол в коментарите просто доказват комплексираност и злоба. В природата мъжкият екземпляр почти винаги е по-голям, по-силен, по-умен и по-активен и се прави на клоун, за да се хареса. Женският от своя страна е пасивен и избира кой мъжки да си предаде гените. Трябва да отречем законите и фактите в цялата жива природа, за да се почувстват някои озлобени жени тук добре ли? Ми добре!

Фройд е мъж и има доста гениални трудове, тъкмо като за теб. Препоръчвам ти да се запознаеш!

Като гледам тук се е заформила поредната словестна битка Жени-Мъже, по подобие на Пушачи-Непушачи, поклонници на Апъл-Андроид, Левски-Цска...

Не съвсем. Просто на някои недостатъчно умни и уверени в себе си мъже им се обостриха комплексите и започнаха съвсем непредизвикано да се тръшкат.

А ти понеже си достатъчно умна и уверена - репликираш. Случайно да не останеш по-назад от другите.

Ха, добро утро! Някои явно сега "откриват Америка" :)

Добро и на теб и на всички! Така е - сега я откриват, че даже вече са се хванали за косите... Дори децата ми знаят, че мама и тате решават проблемите по различен начин и за съответния проблем се обръщат към съответния човек за решение.

Изследването не е имало за цел да определи дали мъжете или жените са "по-умни". Това е тема на сексистите, феминистите и разни други такива. Учените обясняват как "работи" мозъкът на същество от мъжи и същество от женски пол, но вие използването трибуната да се обяснявате кой е по и кой е най-. Жена съм и отлично зная какво мога и какво - не, а темата е интересна - обяснява защо това, което го мога ми се отдава, а другото - не.

Всъщност, предимно някои комплексари от мъжки пол (най-вече един) се пънат да показват мускули. При това, както отбелязваш, без въобще статията да провокира подобно "надцакване". Съгласявам се с теб, но само ще отбележа, не феминизмът не следва да се равнява със сексизма. Докато сексизмът има за цел да принизи единия пол спрямо другия, то феминизмът е насочен към точно обратното - да възстанови едно нарушено равновесие в правата на половете.

Жените със самочувствие не обиждат другите. Само една завършена комплексарка като теб може да нарича друг човек комплексар. Правиш го за да избиеш собствените си комплекси.

По подобен начин говорят и комунистите за свобода, равенство, братство. Това не е случайно съвпадение.

Справка: "Изповедта" на А.Хекимян . Двете новини са една до друга:))))

Спорите за очевадни неща. За една жена е достатъчно да има малко в главата си, за да е привлекателна. А един мъж, колкото и да е гениален, като започне да мисли с долната глава, да видим какво ще роди - нищо. А ако го заиграят, може да го направят на най-големия глупак. Та един мъж, за да не мисли само с долната глава, е необходимо да има до себе си жена. А пък да не забравяме, че всеки мъж е бил роден от жена... Хайде да ви е хубав деня :)

Връзките в мозъка на жените ..??? Интуицията е плод на милиони години немислене.

Явно интиуцията е нещо, което на теб е чуждо, затова си такова дърво.

Мозъка на жените???

Кой е човекът с най-много Нобелови награди? Мария Кюри

Заедно със съпруга й. Отделно има няколко мъже с по 2 награди, така че тя не е единствения човек с 2 Нобелови отличия. Необходими са лъжи май... Отделно Кюри е доста далече от нивото на Айнщайн и Нютон. Отделно има само 2 жени носителни на Нобеловата награда по физика.

А ти откъде знаеш дали е на нивото на Айнщайн или на Нютон? Учен, специализирал в областите и на тримата ли си, че да можеш да направиш съпоставка (ако изобщо подобно нещо е възможно)? Правил ли си им тест за интелигентност или психологически профил, които да сравниш? Аман вече от твоите празни приказки. Повтаряш едно и също до умопомрачение, а за него те опровергаха 20 пъти. Или даваш нов аргемент, или продължаваш да си досадно кречетало.

Тук всички изказващи се не сте прави...!!! Не може да очаквате една домакиня... да е Нобелов лауреат по... /там каквото си измислите/! През това време Тя гледа деца и Гледа мъжа си!? Откъде ще и остане време на нея за хигс или бозов бозон!

Жена - физик е нито едното, нито другото.

И какви научни или поне логически доводи ще приведеш в подкрепа на това си дълбокомислено заключение?:)

Добре! Кирилка и Методийка написаха азбуката! Айнщайнка формулира теорията на относителността! Жени изобретиха автомобила, самолета, ел. крушка и т.н. Браво! Истината победи! :) Жалки сте!

Всички се скъсаха да ти обясняват защо не си прав, и мъже и жени. От което ти си направи извода, че всички сме жалки, само на теб са ти ясни нещата от живота. Класика. Ами жалко, че си направиха труда да пишат хората. Жалко и за теб.

Aко сте пропуснали, непременно гледайте "В защита на пещерния човек" в "Сълза и смях". Изумителна комедия, в която всичко това е обяснено. Защото мъжете са били ловци, а жените - събирачи. Забавно и трогателно изследване на различията между половете.

Стига сте се карали.

Жени, единствено можете да благодарите на мъжете за: азбуката, на която пишете; компютъра, на който пишете; операционната система, която ползвате; Интернет и УУУ, чрез които общувате, а ние ще ви благодарим за това, че раждате децата!

Единствено можем да ти благодарим, ако прочетеш добре какво са написали тук хората за абсолютно всичко, което си посочил. Ще е полезно за теб и ще е облекчение за нас.

Смехотворно е, че се опитваш да принизиш жената до инкубатор. И после се сърдиш, като ти казват, че се излагаш.

Принизяването беше резултат от обидите, които последваха изявлението ми, че няма жени на нивото на Айнщайн, Нютон, Леонардо, Бетовен и подобни, което е неоспорим факт! И изобщо не се сърдя, но мисля, че е жалко, когато човек не може да признае нещо очевидно!

Не ги слушай Мери, ти си добро и умно момиче. Харесват ми твоите коментари. Малко са тъжни , но ми харесват много. Предложение - забрави зложелателите, където и да са те .... !

Фактът, че жените и мъжете имат допълващи се полови органи, няма връзка с мозъка. Мисията на мъжа е да открива и създава, а мисията на жената е да носи децата и да ражда.

Не ти ли стига, че се изложи толкова по-долу форума, ами продължаваш? Една глупост и хиляда пъти повторена не става умност. Дано поне от това ти олеква на психиката, ако не друго..

Изложил?! Това е само в болния ти мозък! Изложих само факти, а последваха обиди! Посочете ми една жена на нивото на Айнщайн и Нютон?! Дори близо! Това, че отговаряш на фактите с обиди, излага само теб и показва глупост и слабост!

Какво не ви харесв, т.е. с какво не сте съгласни бе марулки нещастни? Един истински мъж никога не подценява жената, но не може да ви издържа полюциите да взимате желаното за действително! Казано е в Библията и е доказано: Жената бе създадена от ребро Адамово! Какво се напъвате да доказвате...

А най-голямата полюция е да вземаш казаното в Библията за действително, че и да го представяш като "доказано":)) Ти си по-тъп от себе си, бе, неприятел. Е нЕма такъФ калъф, хехехе:)))))

Рзбира се, че мозъците на мъжете и жените са различни. Женският мозък е по-малък с 1/3, а и му липсва гениалност.

Такава "гениалност" блика от твоя мозък, а дори не осъзнаваш, че интелектът не се определя от размера на мозъка.

Седя, чета и не разбирам защо е караницата. Чарът в противоположният пол е именно в това, че е различен. Ако всички бяхме еднакви, щяхме да сме точно като средностатистическия хомосапиенс - всеки с по една гърда и по един тестис. Затова се радвам, че всички сме яко ненормални и отклоняващи се значително от тази златна среда.

не е вярно , жените нямат връзка с мозъка..те действат като навити пружини

Като ти чета коментара и веднага ми хрумват два въпроса: При теб има ли изобщо връзка на нещо с нещо? Някога имал ли си досег с жена, какъвто и да било?

Слава богу, не си представителна извадка на мъжете като цяло. Само ги излагаш.

Модераторите. Първо гей не е обидна дума, освен това е научно доказано, че техният мозък анатомично също се различава. Та на въпросът ми - откъде минават връзките на гейовете - отпред като на мъжете или от другаде.

Научно доказателство, че дамите имат връзка с мозъка! Както и че можели да решават някакви задачи! :))) Дано да схванете майтапа ! Всъщност от коментарите по-долу разбирам че си нямате понятие, защо това научно твърдение вълнува западното общество... И още по-добре! Постоянното дърляне мъже-жени е пълна загуба на време!

Компютъра - мъж; Персоналния компютър - мъж; Уиндоус - мъж; Интернет - мъж. Така работят връзките в мозъка на мъжа и жената. За работата на връзките в мозъка на жената няма реални доказателства....

Има един неразбиваем, универсален отговор на всички очеизвадни факти по въпроса. Макар че нормален човек не се нуждае от факти в случая, така както не се нуждае от факти и доказателства, че слънцето изгрява. Та, отговорът оборващ всички факти е: "комплексарщина". На това, наистина, няма какво да се отговори. По същия начин не може да се отговори, ако те "оборят" с думата "мивка" или "урегулиране", или да кажем "стратосфера".

Още първосигнални и повърхностни изказвания, при това и неграмотни. Накратко ще обърна внимание, че както компютърът, така и останалите две разработки са плод на години изследвания и множество междинни продукти, резултат от работата на редица учени (мъже и жени). Тук дори не става въпрос за открития в точния смисъл на понятието (идея или изобретение, което не произтича от настоящото ниво на науката и техниката, а е израз на изцяло нов научен принцип). Само ще отбележа, че първият програмист в света е жена.

Ако имаш предвид Ада Ловелаче, всички, освен една, от "програмите" и, описани в бележките и, са били написани от Бабидж (за чиято машина дефакто тя е пишела бележки), години преди нея. Колкото до спора за жените и мъжете, той е безсмислен. Ясно е, че не са еднакви и точно в това е силата им, всеки пол е по-добър от другия в определени неща, така се допълват.

тва мъжете и жените е абсолютна тъпотия, има истина в статията.. но като цяло...мъж и жена ..е най смешно да има разделение ..има различни и от двата пола...

абе на кого му пука; важното е да се обичаме двата пола и като се караме да се сдобряваме, да правим деца и Земята да продължава да се върти

Не си позволявай да правиш нещо без да мислиш ./и нещо лично ,когато искаш да направиш жест, го правиш индивидуално./ако въобще искаш./

може би ме мислиш за друг човек...

На тоя свят всичко е направено и измислено от мъже. По-долу дават за пример Кюри, но е прекалено малко, а и да не забравяме, че е носила на врата си плутоний...

Ти си по-зле и от другия "гений" по-долу "?!". Осмисляш ли изобщо за какво иде реч, в статията и по-принцип?

Мъжете и жените си приличат по едно, но се различават по друго. Няма и не трябва да има спор. Трябва ли отново да тръгнем на училище?

Тези неща се знаят отдавна, преди повече от век са установени, но не се афишират.Това е най-малкото, далеч по интересни неща има.Напр. трудовете на проф. Чезаре Ламброзо, Вирхоф и разни други.В тези научни шедьоври е доказано, че тези невронни връзки са още по-различни при различните раси и ги поставят в неравнопоставено положение.Но нали в ЕС раси няма, всички сме еднакви, кофтажно е да се говори по тази тема, но фактите са си факти.Няма как да се пренебрегнат.

а най-значимата закономерност е че българите винаги са нясно с всичко :)))) нютон ако се беше родил българин щеше да се окаже че ябълката му не върви щото на пешо му е паднала диня върху главата а на оная работа на гошо гравитацията не му влияе :))))

Мъжкият мозък работи по-добре във всяка област! Айнщайн, Леонардо, Шекспир, Спилбърг, Бетовен......................................................................................................................................................................................................

Подобен първосигнален "аргумент" може да бъде приведен само от мозък, който никак не работи добре в която и да е област. Изброяване на примери може да се прави до безкрай: Кюри, Блекуел, Тачер, Шели, Ле Гуин, Майтнер, Терешкова ...... Няма смисъл и да споменавам за положението на жените през вековете, в течение на които мъжете са имали неограничена възможност да се изявяват.

Въпреки празните приказки, имало е време, когато жените са управлявали и при това периода е бил доста продължителен! Нарича се матриархат! Тогава хората са живели в пещери! Мерси! А Кюри е единствения пример! И не е многоброен! + това е работила със съпруга си! Но примерите, които даваш само потвърждават тезата ми! И не съм казал, че жените са идиоти! Казвам, че във всяка дейност мъжете просто са по-добри и по-умни!

Това, че жените имат по-добра памет повечето мъже са го изпитвали на гърба си, като им натякват някакви изказвания от преди N години, най-често изкарани от контекст. Ще повярвам на това изследване, ако могат да използват така наблюдаваните различия за да познаят дадена мозъчна активност от мъжки мозък ли идва, или от женски.

И мъжете сме чувствителни, и ние плачем (или ни се плаче), но не го показваме, защото така са ни казвали - момчетата не плачат! Глупави стереотипи. Нищо чудно, че повечето социопати са мъже, учат ни да потискаме чувствата си, че чак научно доказват, че нямаме такива. Пълни глупости.

ами плачи ,защо си криеш емоциите..

Така е, различни сме и се допълваме

За мъжете и за жените стана ясно какви връзки имат в мозъка, а тези дето не са нито мъже нито жени какви мозъчни връзки имат?

А, тези дето са и мъже, и жени...

Най-голямата дискриминация на жените е в спорта. Защо има мъжки и женски спортове. Аз например бих се насладил на смесени схватки борба, бокс, футбол. Мечтая да гледам смесено сумо, но без да се дискриминират жените с някакви трика, а да си бъдат равноправни, с традиционното облекло. Смятам, че смесен шах също ще докаже равенството при половете. За да не се чувстват ощетени мъжете, трябва да бъдат допуснати в женските спортове художествена гимнастика, синхронно плуване (колко чаровно ще изглежда един крак 47 номер ,например, небръснат, високо над женските крачета. Бе ще бъде истински купон на едни такива олимпийски игри.

...............................

Не, просто си проявява комплексарщината, при това по доста глуповат начин.

Ами да, би било чудесно и вече се случва. Ще ти припомня, че в отбора по синхронно плуване на САЩ в недалечното минало участваше и мъж, който стана любимец на публиката. Все пак, дискриминацията/еманципацията е нещо различно от мерене на мускулите и фльонгите по трикото:)

То затова светът се напълни с луди и извратени хора! Давайте в същия дух.

Всички коментиращи, които побързаха да заключат, че мъжете като цяло били по-добри от жените (каквото и да означава това, особено в контекста на статията:), са очебиен пример за комплекси и ниско самочувствие. Най-малкото защото в статията нищо не намеква, че единият или другият пол е по-малоценен. Защо тогава е тази от нищо непровокирана защитна реакция у някои мъже? Обяснението е ясно - явно въпросните господа няма с какво друго да се изтъкнат в живота, освен с някакво мнимо превъзходство над жените;) Още повече, че умните и уверени в себе си мъже никога не се изтъкват на полов признак.

Ана ако имаш самочуствие колко струваш и знаеш, че е реално, няма да ти пука.. сещаш ли се?

Зависи какво разбираш под "да ми пука". Не ме притеснява идеята, че половете са равни (за разлика от визираните от мен мъже), просто понякога се дразня от комплексарите (в това число визираните от мен мъже:))

Да попитам и теб за какво ти пука, за да напишеш този коментар?

Уважаема, прочетете всички коментари и тогава си вадете заключения. Тези лакардии с това кой бил повече от другия, са безмислени. Проблемите идват от там, че на жената днес й се втълпява (от мъже с съмнителна хормонална пирода), че трябва да се бори за права , еднакви с тези на мъжа и резултатът е виден. Не може два пола да са еднакви. те са създадени да бъдат различни (и допълващи се), защото само така могат да изпълнят предназначението си. Не може да се очаква и да се иска от една жена да бъде аскет и ли геурой. Това не е в прородата й, защото това би застрашило живота на поколението й. Тя е създадена да отглежда и въэзп итава деца и да се грижи за дома в най-общ смисъл. Така че повечето коментари тук са лишени от основание и покзват до каква степен съвременните хора са объркани и изкривени от манипулациите, с които ги заливат от всякъде и внушения противни на естествената природа на нещата. Какво е мъжът: същество , което не е жена. Какво е жената: същество , което не е мъж. С това въпросът приключва.

Никой и не твърди, че половете са еднакви. Но това, че са различни, далеч не означава, че единият пол е "по-добър" от другия, нали?

На жената през дългите патриархални векове и е ВМЕНЕНА ролята от по-силния физически мъж да се грижи за дома и семейството и в никакъв случай не може да твърдите, че това и е в природата. Двата пола са различни и са създадени да се допълват чрез различията си като в никакъв случай не може да се говори кой е по-по-най.

а аз ще ти кажа че това мъжете и жените е абсолютна тъпотия ,на много жени им е било по- трудно от на много мъже...

val55

Търсят, ама от 9 нагоре. По добре е да търсят от 1 месец до 3 години. Тогава да си правят изводи, кой какъв ще стане стига да му хванат връзките, и оттам в коя насока, ще е най...... С една дума да карат през 3 години, и да видят при какви условия се образуват най много връзки, обаче да се включи и микс условия в програмата. Между другото божа работа, все още...... до доказване на противното! :)))

От житейска гледна точка откритието изглежда така - мъжете мислят и работят, жените въртят интриги за обсебване на изработеното.

Че досега не го ли знаеха, че жените са по-умни. Ама нали учените са мъже не си го признават .А колко от жените са били блондинки?

Виж сега, хитрост и ум са различни неща. Хитростта е повече животинско качество и се основава на инстинктите. По-точно умът служи на инстинктите. Инстинктите са безогледни. Те не отразяват нито разума, нито морала. Затова са и много ефикасни в животинското оцеляване, оцеляването за сметка на другите.

Само дето съотношението хитрост-ум в полза на хитростта се среща както при жените, така и при мъжете /в равни съотношения/.

Затова жените са много слаби в ориентацията. Липсва им въображение и способност за абстракстно мислене, което е свързано с лявото полукълбо. При жените е по-развито дясното полукълбо, което отговаря за интуицията и говора. Затова те се справят в у-ще по-добре, тъй като там се иска механична памет и възпроизвеждане на изучавания материал. Затова и те са толкова приказливи. Жената няма ценностна система, тя има инстинкти. Ако жените започнеха да импитват морални угризения и пр. в един моммент те ще престанат да зачеват и раждат деца.Абе, създателят е предвидил всичко и е разпределил ролите.

Доста тъпотии на едно място, не знам с коя половина от мозъка си си успял да ги генерираш.

Квалификации май ти си т... Не можеш да разбереш нещо, което не ти е дадено да знаеш. Тази балканска самонадеянст ни изяжда главите на нас българите!

Тошко, не всичко, което не разбираш е тъпо.

Като чета това което си написал, сякаш се пренасям в средновековието - точно такива възгледи е налагала и църквата тогава. Та се питам: мръднало ли е изобщо в интелектуално отношение човечеството от средните векове досега? Моят личен отговор би клонял към "не" ако чета само твоето изказване.

Опасявам се, че бъркаш Създателя с Дарвин