17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И Брежнев пиеше, но не ак толкова, колкото Депардийо. Освен това носът му не беше толкова огромен и грозен!

По повод годишнината от интервенцията в Чехословакия представям ви възстановка на разговора межд Брежнев и Живков преди заседанието на което се взема това решение Тодор Живков се е намръщил от налегналите го проблеми в кабинета си и в главата му нахлуваха мрачни мисли. Как да се отърве от нискорентабилното селско стопанство защото продукцията, която изнасяше България беше с ниски цени и те нямаше как да станат по-високи. Руснаците, които бяха техен основен консуматор отказваха да плащат по-високи цени от международните борси. Спасението беше в индустриализацията на държавата и по-специално машиностроенето и новия отрасъл - електрониката но за там трябваше чуждестранна валута за да се купува техника. Живков едвам беше убедил Брежнев да му дава петрол в замяна на вярност. По някое време телефонът иззвъня стресна Живков и го изкара от тежките му мисли "кой ли па ще е този, ся ако ме търсят за някоя глупост му се еба мамата на тоя" си помисли Живков Вдигна слушалката и отсреща се чу глас - Другарю Живков, другарят Брежнев иска да говори с вас На Живков му се подкосиха краката - за какво ли ще го търсят от Москва и то най-старшия - Да, да, разбира се, готов съм - отговори Живков След известно време от слушалката се чу известния глас на Брежнев - Ало, Тодоре, здравей - Здравейте, другарю Брежнев, как сте - Обаждам се във връзка с петрола дето ви го даваме, Тодоре, знаеш ли как натоварва бюджета ни? В нашите магазини няма нищо, хората недоволстват, вътрешната опозиция в КПСС постоянно подвига този въпрос - Ама другарю Брежнев, този петрол е жизнено необходим за нас, без него тук ще настанат бунтове, контрареволюцията ще надигне глава, мен ще ме свалят .. - И докога, Тодоре, ще ви кютаме? - Още малко, другарю Брежнев, индустриализацията при нас върви, скоро ще можем да изнасяме машини .... - Добре, Тодоре, нека останат субсидиите засега, обаждам се да искам една услуга - Другарю Брежнев, за нас съветско-българските отношения са жизнено важни - само кажете какво желаете да направим - Тодоре, контрареволюцията в Чехословакия е надигнала глава, утре ще се съберем другарите генерални секретари на страните и ще правим събрание по темата. Искам ти да вземеш думата, да заклеймиш чехословашките другари и да искаш интервенция за смазване на контрареволюцията - Ама другарю Брежнев, чехословашките другари .... - Тодоре, ще направиш ли каквото искам от теб или да търся друг? - Разбира се, другарю Брежнев, разчитайте на мен - Благодаря Тодоре, до утре

Много добро. Баш тъй си е било.

Жерард Де пЪрдьо е най-неприличащият на Брежнев образ. Самият избор е крайно неподходящ и ще направи от филма пародия Може и това да е целта... Не знам

ами той не прилича и на граф монте кристо:)))

Ееее, на дърти години ще почне да се целува с мъже... :)))

Къде ще му денете носа? Айде грим, разбирам, ама там трябва да се реже!

Правилно. Пияндурник ще играе пияндурник.

Чувам, че у нас ще се снима филм за тиква! Сещащ ке кой е най-подходящ за главната роля, нали?

бойко борисов

Гневните и спокойните сте най-подходящи. Само не знам ще приемат ли кратуни за ролята.

Абе, в тоя сайт редактори няма ли? Ей така, поне да хвърлят по едно око на статиите, преди да бъдат публикувани. Август, 2019, темата за предстоящо заснемане на филм и веднага след това: "Биографичният филм трябва да бъде завършен към края на 2012 г.," Ехооо, има ли пилот в самолета?

Пак са надрусани в нужника!!!

След дядо Ваня от "Mon cochon et moi", добре!!! Добре се справи в "Mon cochon et moi"!!! Без проблем на един дъх си изигра ролята!!!

Цитат: "Биографичният филм трябва да бъде завършен към края на 2012 г." Това е някакво бъдещо минало време. ;) Май точно този Александър Дубчек си е бил комунист. Остава си в партията и умира чак при прехода там. Ните е трепан, нито съден. Като по собствените му думи, винаги е бил комунист. Това относно пропагандата, какво са искали. Официално войските там отишли на ... учение. ;) Както има сега на НАТО. Там се бил самозапалил някакъв младеж и го изкарват герой. Тук при ГЕРБ само за 31 дни (18 февруари- 20 март 2013г. - февруари е кратък) се самозапалват 6 човека, от които 5 почиват. Като се прави пред президенство, кметство, на стадион и така нататък. Така че въпросът е, кой разказва историята. Защото тя може да бъде разказана много различно.

Тоя Путинофил как ще пресъздаде образа достоверно? Той между другото още ли се подвизава в Русия или избяга и оттам?