Мечка с вкус към сладки изкушения влезе в планинска къща в Гатлинбърг, щата Тенеси и си устрои угощение с приятели с провизиите в дома, съобщи Си Ен Ен.

Мишел Еберхарт разказа пред Си Ен Ен, че мечката отворила заключена врата на къщата и проникнала в нея сутринта миналия петък. Жената и нейна приятелка били в къщата и си говорели, докато съпрузите им играели голф. Еберхарт и съпругът й били наели къщата за няколко дни за почивка.

Жените видели мечката, която била спокойна и успели да избягат на горния етаж на къщата, докато животното обикаляло долния етаж. Те видели три други мечки около верандата.

Еберхарт смята, че по някое време и втора мечка влязла в къщата й. Тя успяла да снима с камерата на телефона си случващото се на долния етаж, макар да не е имала добра видимост.

Мечката съборила коша за боклук, по стените и пода на къщата имало следи от ноктите й, но като цяло нищо не било счупено или разрушено.

Мечките изяли много бонбони, снакс и други лакомства на пода на кухнята и изнесли още толкова. Те отнесли няколко опаковки шоколадови бисквити, бонбони "M&M", две опаковки чипс, две опаковки бонбони карамел, гевречета с фъстъчено масло, две бири, две бутилки диетична кока кола и лекарства против алергия.

Еберхарт се свързала със собственика на къщата, който повикал полиция. Когато блюстителите на реда дошли и отворили вратата, мечката избягала и успяла да затисне вратата така, че трябвало да се извика майстор, за да я отвори и ремонтира.

Еберхарт споделя, че до понеделник видяла общо 11 мечки около къщата. В нощта срещу вторник чули, че някой се опитва да влезе и съпругът й успял да прогони мечка, която се опитвала да влезе в къщата отново. След безсънната нощ двойката решила да напусне вилата и да се върне в дома си в щата Индиана.