През февруари т.г. сочената неведнъж за най-добра тенисистка на планетата и носителка на общо пет титли от "Големия шлем" Мария Шарапова съвсем изненадващо и неочаквано обяви решението си да сложи край на своята професионална кариера, оттегляйки се от спорта, за да се отдаде на заслужена почивка. Когато го стори обаче, тя изобщо не подозираше, че съвсем скоро ще избухне коронавирус пандемията, принуждавайки цялото човечество да постави на пауза забързаното си ежедневие.

Тогава, подобно на всички хора, рускинята също се изолира в едно от своите жилища, намиращо се в прекрасния Град на ангелите - превърнал се в истински магнит за мечтатели от близо и далеч, устремили се към реализирането на своите най-съкровени копнежи за блясък и слава. Всъщност блондинката не крие, че за нея няма по-любимо място под небето от къщата ѝ в Лос Анджелис, където прекарва дните си с удоволствие.

Вижте снимки >>

"Обиколила съм цялото земно кълбо и имах късмета да се насладя на множество места, но домът ми е моят абсолютен фаворит. Според мен така трябва да бъде", споделя тя в свое интервю.

Вероятно част от удовлетворението, което изпитва в пределите му, се дължи на факта, че е участвала активно във всеки един етап по неговото изграждане. Списание "Аrchitectural Digest" пише, че бившата половинка на Григор Димитров съвсем не е стояла безучастно през почти трите години, за които е издигната постройката. Напротив - тя признава, че неведнъж е запретвала ръкави и смело се е включвала в кипящата по нея работа. Тя участва във всеки един процес, от създаването на архитектурния дизайн до декорирането на помещенията.

"Бях обсебена от създаването на този дом. Ако се бе наложило, щях и от самолет да скоча, или да избягам от турнир, за да отида направо до строежа, офиса на архитекта или производителя на кухни. Това беше моят проект и не желаех да отсъствам от нито един етап от реализацията му", признава Шарапова.

Крайният резултат е прекрасна модерна къща на 3-етажна, разположена до бреговете на Тихия океан, която предоставя спираща дъха гледка към полуостровите Малибу и Пало Верде. Нейният интериор е силно повлиян от японската култура и минималистичната естетика, заради които няма да намерите нищо излишно във вътрешността ѝ, както отбелязва престижното издание. Самата Мария е на мнение, че ако човек не използва нещо, то значи няма нужда от него. Ето защо спортистката отказва да събира непотребни за нея вещи.

"Не издържам претрупани стаи. Според мен това е нещо нездравословно", категорична е тя.

В голямата всекидневна, кухнята, банята, трапезарията и няколкото спални за домакинята и гостите се виждат само естествени материали - камък и дърво. Но те се допълват от текстил в топли тонове и редица произведения на изкуството, които внасят топлина и индивидуалност в дома ѝ.

Имотът разполага с множество атракции за запълване на времето, сред които попадат огромен външен плувен басейн, зона за развлечения на открито в прекрасната градина, и цяла боулинг писта в мазето... Защо ли? Понеже може да си го позволи, разбира се.