След като встъпи в длъжност като вицепрезидент на Съединените американски щати на 20 януари т.г. - пост, изискващ от нея да се премести във Вашингтон, Камала Харис не само освободи досегашния си дом в Сан Франциско, но също така реши, че е безсмислено да го държи, затова го пусна на пазара. Сайтът Relator.com предава, че сега, едва две седмици, след като мезонетът е бил обявен за продан, тя е успяла да сключи сделка за продажбата му, а неговият нов собственик е наброил сумата от 799 хил. долара, което е с приблизително 63% повече от цената, която бившата му стопанка е платила за него през 2004 г.

Разбира се, завишената стойност на жилището се дължи на факта, че откакто се е нанесла в него преди почти 17 години, Харис е инвестирала немалко средства, за да го подобри, превръщайки го в наистина уютно място за живот. Въпреки направените от нея подобрения обаче, то просто няма как да се сравни с лукса на Блеър хаус - официалната къща за високопоставени гости на президента, намираща се срещу Белия дом, в която Камала и съпругът ѝ Дъглас Емхоф са отседнали временно, чакайки ремонтите дейности в полагащата ѝ се Военноморска обсерватория на Щатите, превърнала се в резиденция на всеки вицепрезидент на страната от 1974 г. насам, да приключат.

Вижте снимки на мезонета на Камала Харис в Сан Франциско >>

Апартаментът, ширещ се на 99 кв. метра, с който заместничката на Байдън се раздели в началото на 2021 г., е разположен на последните два етажа на бутикова сграда, намираща се недалеч от крайбрежието на ул. "Клара" в южния квартал "South of Market" на Сан Франциско, популярен със спокойствието, на което се радват живущите в него. Тя го купува за 489 хил. долара, малко след като е избрана за окръжен прокурор на града. Редица от презокеанските издания го определят като "едно от най-елегантните убежища, което може да бъде намерено в Залива".

Първото му ниво е изключително просторно, като в него се намират кухнята, трапезарията и холът, които, благодарение на огромните прозорци, простиращи се от земята до високия таван, са облени в слънчева светлина, подходяща за отглеждането на различни стайни растения, каквито всъщност, така или иначе, има в помещенията. Под голямото стълбище, отвеждащо към втория етаж, където са спалнята, банята и дрешника, има малка ниша, превърната в своеобразен офис, в който навярно Харис е прекарала множество часове, работейки.

Сред удобствата попадат камина, паркомясто в закрит гараж, мокро помещение със сушилня, малка но приятна тераса и вътрешен двор. Това обаче не е единственият имот, който Камала притежава, тя има още два - един във Вашингтон и един в Лос Анджелис.