Хората постоянно повтарят, че времето неусетно лети... За съжаление, независимо колко много ни се иска това твърдение да е лъжа, с която по-възрастните плашат децата, подобно на приказките за Торбалан, то е самата истина. В даден момент човек осъзнава, че е започнал да мисли много по-реалистично, вместо да лети в облаците, да се облича далеч по-практично, изхвърляйки на боклука онези иначе "фешън" зимни дрехи, купени в миналото, с които обаче умира от студ навън, под звуците на тракащите си зъби, посещава точно определен супермаркет, превърнал се в любимото му място, на което не възнамерява да изневери по какъвто и да било начин и често си спомня с умиление за неща, случили се преди, има-няма, 20 години....

Но измежду жителите на тази Земя съществуват и шегобийци, които не само гледат на остаряването от забавната му страна, но и не приемат възрастта си на сериозно. А сега предстои да се срещнем с една малка част от тях, посредством техните хумористични статуси, публикувани в социалните мрежи.

Ето ги и тях:

Много обичам да карам ски, затова през зимния сезон често съм на пистата. Вчера там беше инструктор, който обучаваше група деца. "Заобиколете възрастния господин от дясната му страна", каза им той. Огледах се наоколо, търсейки въпросния мъж, докато не осъзнах, че става въпрос за мен. Ама аз съм на 34 години, по дяволите!

* * *

Аз през 20-те си години: Обличам се така, сякаш дефилирам по котешката пътека.

Аз през 30-те си години: Обличам се така, сякаш разхождам котките си по кална пътека.

Снимка: iStock by Getty Images

* * *

Не използвам социалните мрежи, нито приложения за запознанства, защото съм над 30 г. и предпочитам да срещам мъже по традиционния начин - никога!

* * *

Един ден си млад и свободолюбив, а на следващия вече предпочиташ да си сложиш плетени чорапи и да прекараш вечерта в леглото, четейки книга, вместо да излезеш с приятелите си за по бира... Откъдето и да го погледнеш, това си е повод за притеснение!

* * *

Минеш ли 30-те, окончателно е настъпило времето да оставиш завинаги младите момичета на спокойствие и да си намериш жена, която ясно може да различи всички признаци на инфаркт.

* * *

Спрях да си купувам всички онези модерни марки обувки, които по-скоро приличат на космически кораби, защото когато човек е на моите години, той обезателно разбира, че коленете са най-ценното му притежание.

* * *

Аз на 14 години: Няма да нося този глупав пуловер!

Аз на 32 години: Къде ми е глупавият пуловер?

Снимка: iStock by Getty Images

* * *

Най-хубавото нещо, навършвайки 40, е, че най-после проумяваш, че никога няма да сториш нещо велико, с което да бъдеш запомнен, затова спираш да се напрягаш излишно и започваш да се наслаждаваш на живота. Това не те прави по-лош от останалите.

* * *

Като дете се будех пълен с енергия, която през деня единствено нарастваше. Сега, когато прехвърлих 40 г., съм постоянно изморен... А сутрините са кошмар. Така например днес изсипах гранулите на котката ми в мелницата за кафе и най-безцеремонно я пуснах, мечтаейки за кофеиновата си доза. Най-лошото бе, че по едно време усетих, че върша нещо не както трябва, но просто не успях да разбера кое е то. Е, в крайна сметка ми стана ясно...

* * *

Всеки път, когато отворя Tinder, се чувствам така, сякаш е 86-ия ми рожден ден и имам артрит, а телефонът в ръцете ми е подарък от внуците ми, които искат да ме научат да боравя с най-новата технология.

* * *

Разбираш, че си остарял в мига, когато се превърнеш във всички онези неща, на които си се присмивал през младостта си.

* * *

20-годишните ми съседи в момента вдигат щур купон, а аз съм легнала в леглото, плета шал и гледам Netflix с котарака си... Липсва ми само една членска карта за пенсионерския клуб и всичко ще бъде наред.

Снимка: Instagram

* * *

Случайно чух разговора на едно момче, говорещо по телефона с приятелката си, докато чаках реда си на касата в супермаркета:

"Бихме могли да отидем на бар тази вечер, но половината от компанията ни са истински старчоци - предпочитат да спят, представяш ли си?"

Едва се сдържах да не го попитам какво лошо намира в хубавия сън, но се притесних, че ще иска да ме запознае с приятелите си.

* * *

Общо-взето ето така изглежда графикът ми за тренировки:

На 20 години: Тичам всеки ден.

На 28 години: Упражнявам се поне веднъж седмично.

На 31 години: Ставайки от леглото с намерение да отида до хладилника, разтегнах мускул на крака си...

Снимка: iStock by Getty Images

* * *

Като дете си обещах, че никога няма да се превърна в заядливо старче... Днес обаче дори един автомобил с оранжев цвят е способен да ме ядоса. За Бога, кой ги харесва тези коли? Далтонист ли е?

* * *

В общи линии излизането по срещи, след като прехвърлиш 30-те може да се опише така: Двама души отиват на ресторант, за да си разказват един на друг колко забавни са били някога.

* * *

Първият път, когато гледах "Матрицата", бях още в гимназията. Тогава бях сигурен, че щях да избера червеното хапче, защото не исках скучен живот. Сега съм на 28 години и реших да го изгледам отново. Този път си помислих, че бих предпочел синьото хапче... Всичко, което искам, е да ям вкусна храна, да гледам Netflix със съпругата си и да излизам с приятели. Днес попитах 35-годишния ми колега как би постъпил, ако бе на мястото на Нео, а той ми отговори, че изобщо не би отишъл да се види с Морфей, защото всеки делничен ден трябва да взема сина си от детска градина. Ами вие?

* * *

Снимка: Twitter