Американецът Джоуи Чеснът, известен с прякора Челюстите, спечели 15-ата си победа в традиционното за Деня на независимостта в САЩ надяждане с хотдог, организирано в Ню Йорк, предаде Асошиейтед прес.

Мъжът, който е на 38 години, успя да погълне 63 сандвича за десет минути. Миналата година Чеснът постави световен рекорд за бързо ядене на хотдог, като се справи със 76 хлебчета с кренвирш. През 2020 г. състезателят от щата Индиана за десет минути изяде 75 хлебчета с кренвирш.

Мики Судо

Снимка: БТА

При жените тази година победителка е Мики Судо, която успя да изяде 40 хотдога за 10 минути. Това е осмата й победа в надпреварата по случай Деня на независимостта, който беше на 4 юли. Миналата година тя не участва, защото беше бременна, отбелязва Асошиейтед прес.

Снимка: БТА

Судо (36 г.) от Тампа, Флорида, постави рекорд през 2020 г., като изяде 48 1/2 сандвича. Състезанието за бързо ядене на хотдог я събра и с бащата на бебето й Макс, което се роди на 8 юли м.г. Рекордьорката Мики Судо и Ник Уери се запознаха през 2018 г. по време на традиционното надяждане за Деня на независимостта.

Снимка: БТА