Преди много, много години, когато бях доста малка, с татко отидохме да търсим подарък за рождения ден на мама. Пообиколихме магазините и накрая се прибрахме с комплект професионални ножове за всякакъв тип рязане. И, не, майка ми не е професионален готвач. Нито стана такъв. Нито остана доволна от подаръка, защото последния беше реално подарък за баща ми. Просто поводът беше рождения ден на майка.

Сега, около 25 години по-късно, когато съм вече пораснала жена, осъзнавам каква колосална глупост направихме тогава. А именно - да купим нещо за домакинството на личния празник на жената, която ежечасово, ежедневно и винаги поставя грижата за другите на преден план. И която заслужава много по-личен и красив подарък.

Затова на четвъртия ден от декември, ще ви предложим селекция с идеи за НЕЯ. За СЪПРУГАТА. За МАЙКАТА. Но идеи, които ви гарантираме, че ще й харесат и които ще оцени. Защото няма жена, която да не заслужава още един чифт елегантни обувки или обеци. А ако възнамерявате да й купите тиган, нека ви спестим главоболията- вземете го, ударете се по главата и й купете нещо красиво.

Снимка: Serdika Center

Ръцете на Mама. Както казват в една реклама, ръцете на мама се грижат за всичко - от това да погалят нежната бебешка главичка, да измият чиниите или да пишат забързано по клавиатурата. Затова се погрижете да останат топли и нежни, като я изненадате с чифт красиви ръкавици от магазин LeaTher от Сердика Център.

Очите на Мама. При тях ситуацията е същата както и при ръцете. Очите на Мама гледат постоянно за евентуални препятствия и опасности пред децата. Да не паднат, да не се спънат. Има ли пране в коша и трябва ли да се пуска. Оправена ли е детската стая или има нужда от ревизия. Затова им подарете грижа и модерен външен вид с очила Emilio Pucci от оптики Grand Optics в Сердика Център.

Чантата на Мама. Тук можем да напишем поне 1001 реда на тема какво НЕ съдържа една дамска чанта. От червило, през спирала, ключове, телефон, карти до памперси за децата. Това не означава обаче, че чантата трябва да прилича на чувал. Изненадайте Мама с красива чанта от FURLA и ви гарантираме, че тя ще се реваншира подобаващо.

Красива като Мама. Съвременните градски жени и майки жонглират с много неща и не винаги могат да отделят ценно време за външния си вид. Затова я изненадайте с качествена козметика и грим, от които лицето й ще засияе още повече. Спряхме се на червлиа Yves Saint Laurent от Beauty|Zone, сенки Seventeen от Radiant и абсолютната класика парфюм J"adore от DIOR.

Бижутата на Мама. Надали има малко момиче, което да не се кичило с герданите и обеците на Мама, докато расте. Защото иска тайно да прилича на нея. И тъй като Мама заслужава най-доброто, ви препоръчваме да я изненадате с няколко аксесоара, които ще й отиват както в офиса, така и у дома. Обеци Marco Bicego или часовник Balmain от магазин Guilian в Сердика Център или златен пръстен от Zlatarna Celje.

Мама пътува. А ако на Мама често й се налага да пътува в командировка, най-добрата, красива и функционална изненада за нея би била червеният куфар на Samsonite, в който дрехите й ще бъдат на сигурно място.

Photocredit: Serdika Center

Настоящият текст е част от Коледния календар на #URBN - поредицата на Dir.bg u Сердика Център, в която всеки ден до Бъдни вечер ще ви представяме различни варианти, с които да изненадате вашите близки. Ще се постараем да не пропуснем никой и да дадем работещи и полезни идеи за подаръци, с които да поглезите себе си или семейството.

Най-удобната част от всичко обаче е, че предложените продукти може да намерите в магазините на Сердика и с едно ходене да отметнете няколко задачи.

И, да - даже ще се забавлявате. От коледните паради, които от търговския център са подготвили, за да изненадат най-малките, до кътовете за опаковане на подаръците и консиержите, които ще ви упътват или ще носят покупките ви - всичко е готово за едни приказни празници.