Днес, като че ли, социалните мрежи за всичко. Животът на повечето хора минава през мобилните приложенията, в които те споделят снимки, статуси, местоположение, предпочитания... общо-взето, всеки свободен миг, ако изобщо имат такъв от съзерцаване на екрана.

Една от най-модерните платформи безспорно е Инстаграм, която има над 1 милиард потребители (!), а в нея се качват приблизително 60 милиона снимки дневно.

Публична тайна обаче е, че кадрите, които се публикуват, граничат с абсолютна заблуда. Понякога бляскавите фотоси толкова се разминават с действителността, че чак е забавно.

Точно това цели да изтъкне германската блогърка - Гералдин Вест, която нагледно показва на последователите си илюзията зад перфектните снимки в интернет. Проектът ѝ "Инстаграм срещу реалността" се радва на голяма популярност, най-вече защото съдържа солидна доза истина, но и понеже кара зрителите да се усмихнат на болезнения контраст, който тя подчертава.

Вижте всички снимки >>

Нека да видим част от работата ѝ.

Спорт

Гералдин Вест

Снимка: Официален профил в Instagram

В Инстаграм всички спортуват със завиден ентусиазъм. Интересно е, че интензивните тренировки сякаш не им костват никакви усилия - хората, които на кадрите тичат с неизменна усмивка на лице или вдигат тежести във фитнеса, никога не изглеждат изморени... нито пък запотени.

Идилия около басейна

Снимка: Официален профил в Instagram

Дамите в социалната мрежа винаги носят модерен бански, който сякаш е взет директно от корицата на някое модно списание. Към него са прибавени тежки и ефектни бижута (което би било леко непрактично...), чифт обувки на висок ток (очевидно с тях се плува по-лесно), голямо надуваемо животно и коктейл (за разкош).

Кралици на пролетта

Гералдин Вест

Снимка: Официален профил в Instagram

Нежният пол обича да се снима до цъфнали дръвчета, храсти, цветчета... всичко, което се е пробудило от дългия зимен сън (мечките не влизат в тази категория). Подобно на пролетен дъжд, в Инстаграм започват да валят фотоси на красиви момичета до цветната растителност. Елегантната им визия и свежият им вид никога не са срещали пролетната умора или неизбежните за сезона алергии.

Здравословен режим

Гералдин Вест

Снимка: Официален профил в Instagram

Разбира се, че всички водим здравословен начин на живот! Хапваме само зеленчуци и плодове, а хамбургерите ги подритваме с презрение под масата. Снимките в социалните мрежи, на които хората позират със салата (за закуска, обед и вечеря) са изпълнени с щастие, ентусиазъм и нетърпение да забият зъби я в морков, я в ябълка...

Домашни любимци с усмивки

Снимка: Официален профил в Instagram

Всички кучета са постоянно усмихнати! На фотосите отсъства друго състояние, освен изпълнен с любов поглед, сладко изплезен език и миролюбиво изражение. Сякаш четириногите не знаят какво е раздразнение. Лаенето, ръмженето и хапането са просто легенди, с които хората плашат децата.

На плаж

Гералдин Вест

Снимка: Официален профил в Instagram

Дамите в Инстаграм са повече от перфектни на плажа. Освен, че са гримирани, те магически са съумели да запазят непокътнат целия макияж... въпреки че плуват с него. Банският им е последен писък на модата и го показват на безлюден морски бряг, който незнайно как никой друг не е открил. Във водата около тях отсъстват майки, деца космати мъже и всичко останало, което би развалило райската идилия.

Спокоен сън

Гералдин Вест

Снимка: Официален профил в Instagram

Социалните мрежи не познават рошави коси или сплескани прически, нито висящи от края на леглото крайници! Не, в света на Инстаграм всички спят в сладки пози с плюшени мечета, непокътнат грим и с блажени физиономии.

Можете да разгледате в галерията останалите снимки.