Макар в началото на всеки януари повечето хора да са свикнали да повтарят като мантра поверието "Нова година, нов късмет", това съвсем не означава, че по този начин действително ще привлекат късмета и благополучието на своя страна. Истината е, че смяната на календара не кара животът автоматично да се рестартира, нито пък светът да започне на чисто. Промяната на датата не заличава миналото, нито пък магически разрешава наболелите обществени проблеми, започнали през него... Въпреки това, трудностите, белязали вече отминалата 2020-а, накараха мнозина да се надяват, че наследницата ѝ ще бъде по-добра.

Разбира се, все още е прекалено рано да се каже дали предстоящите 12 месеца ще бъдат по-снизходителни и милостиви от предшествениците си, възвръщайки добре познатият облик на ежедневието, но голяма част от потребителите на виртуалното пространство отсега считат, че те няма да бъдат по-различни. Причината за мнението им се крие в събитията, случили се през първата седмица на този месец, които според тях са не само абсурдни, но и сюрреалистични.

По този повод те решиха да споделят в социалните мрежи редица статуси и картинки, изпълнени с черен хумор, чрез които да опишат началото на 2021 г.

Ето ги и най-добре сред тях:

Искам да прекратя абонамента си за 2021 година. 7-дневният пробен период не ме удовлетвори.

* * *

Снимка: Twitter

* * *

Помните ли последната седмица на декември 2020 г., когато си мислехме, че първите дни на следващата ще бъдат по-хубави? Е, оказа се, че сме били в грешка.

* * *

Снимка: Twitter

* * *

Никой не твърди, че 2021-ва е "нашата година". Всички пристъпваме в нея бавно... Бъдете добри. Бъде тихи. Не. Пипайте. Нищо!

* * *

Снимка: Twitter

* * *

По всичко личи, че 2021-ва не спира да се пита: "Какво би сторила 2020-а?"

* * *

Снимка: Twitter

* * *

Засега втори сезон на сериала "2020" е грандиозно шоу!

* * *

Снимка: Twitter

* * *

Връщам се обратно в 2020 г. Някой от вас има ли нужда от нещо?

* * *

Снимка: Twitter

* * *

Иска ми се 2021 г. да идваше с касов бон, за да мога да я върна...

* * *

Снимка: Twitter

* * *

Едва първата седмица от 2021 г. е, а аз вече съм готова за 2022 г.!

* * *

Снимка: Twitter

Вижте всички картинки >>