Секси като Скорпиона, аватюристкa като Стрелеца, новаторкa като Водолея... Всеки знак си има темперамент и предпочитания. В навечерието на Коледа астрологът на френския Vogue гадае по звездите, за да открие идеалния подарък за всеки знак от зодиака.

Овен

Темперамент: щедра, буйна, лидерски настроена, независима

Доминацията е в кръвта ѝ в нейния свят всичко е подчинено на желанията ѝ. Въпреки това, овните са смятани за зодиакалния знак на любовта. Тя обича силно и страстно, без да се щади, има своите любими сред хората и се влюбва в нещата от пръв поглед. Червеното е нейният цвят.

Подаръците: червена пижама или нощничка, бижу, украсено с червен яспис или рубин.

Телец

Темперамент: вярна, самостоятелна, решителна, чувствена

Епикурейка по душа, харесва хубавите материи и големите маси. Чувствителна до мозъка на костите си. Обича да бъде добре поддържана, меките и топли материи, добрите ресторанти. Има нужда да споделя и чувства безкомпромисно.

Подаръци: масаж, разкрасителна терапия, вечеря в добър ресторант, одеялце, кашмирен пуловер, готварска книга.

Близнаци

Темперамент: комуникативна, любопитна, социална, оптимистична

Пакостницата на зодиака - всичко я докосва, всичко я интересува и привлича. Представление, изложба, книга, палитра с гримове, всичко може да даде допълнителна светлина на живота ѝ. Погрижете се за духа и красотата ѝ.

Подарък: грим, красив маникюр, театрално представление, кино, абонамент за културни мероприятия.

Рак

Темперамент: мечтателка, интровертна, чувствителна, интуитивна, откровена

Раците обожават да си стоят вкъщи сред техния успокояващ интериор. Креативността е тяхна движеща сила и не могат да си представят живота без изкуство и култура. Имат нужда да се освежат на усамотено място сред меки материи.

Подаръци: йога, абонамент за културни събития, бижу-талисман, който да ги пази от външни енергии, парфюм, напомнящ за детството, свещ, одеяло.

Лъв

Темперамент: щедра, лъчезарна, обича разнообразието и доброволчеството

Тя е кралицата на джунглата и винаги трябва да бъде безупречна. На първо място са модата и самоусъвършенстването. Физиката и външният вид са от първостепенно значение за нея, както и психическото равновесие. Едното не върви без другото.

Подаръци: грижа за косата, чанта, крем за лице, цялостна грижа за красотата, златно бижу

Дева

Темперамент: резервирана, прецизна, наблюдателна, организирана, честна

Тя има дискретен и резервиран стил. Не е човекът, когото бихте посочили или забелязали веднага. Облечена перфектно до последния детайл, избира прави кройки и облекло, с което да покаже дискретност. Обича големите марки, но не и демонстрацията на благосъстояние.

Подаръци: палто, класическа чанта, бяла риза

Везни

Темперамент: социална, нежна, дипломатична, гостоприемна, естетка

Нейната вселена е женска и се върти около модата, естетиката, изкуството и бижутата. Красотата при нея е очевидна и тя я превръща в изкуство само по себе си. Обича да се поддържа, фитнеса, основополагащо за нея е благосъстоянието ѝ, а балансът - приоритет.

Подаръци: хубав парфюм, грим, абонамент за културни събития, книга за изкуство

Скорпион

Темперамент: интуитивна, чувствена, упорита, активна

Обича нещата да са добре направени и да контролира всичко. Търси големи емоции, обича страстта и е склонна бързо да се обвърже. Всичко, което буди чувствата ѝ, я кара да се движи напред, има нужда от вибрация, за да живее. Интензивният живот е нейната втора природа, обича силните изживявания.

Подаръци: горещ и чувствен парфюм, еротична книга, курс по тантрическа йога.

Стрелец

Темперамент: оптимистична, сериозна, независима

Духът на свободата, пътуванията и знанието я определят. Надарена с богата душевност, тя има нужда да се чувства във връзка с всичко. Много добра ученичка, обича да следва установените правила и да не излиза от кожата си. В нея има известна студенина, но желанието за комуникация я кара да обича всички.

Подаръци: пътешествие, духовна терапия, таен дневник, свещ

Козирог

Темперамент: търпелива, мъдра, зряла

Студена и дистанцирана външно, но с топло сърце. Нейната лоялност, коректност и почтеност я правят верен приятел и надеждна любима. Самотата не е проблем за нея, има нужда от спокойствие, за да се отпусне. Обича да обсъжда, да вниква и да разбира. Предизвикателствата не я плашат.

Подаръци: топла жилетка, духовно бягство, роман

Водолей

Темперамент: алтруистка, адаптивна, идеалистка

Най-свободният и най-независимият знак от зодиака. Необичайните ѝ идеи са несравними. Обича да бъде изненадвана, обожава неконвенционалните неща, които са различни от обичайното. Авангардна, обикновено в челните редици на модата и технологиите, винаги е една крачка пред другите.

Подаръци: най-новите модерни маратонки, футуристична парка или дизайнерско палто.

Риби

Темперамент: интуитивна, самостоятелна, креативна

Рибите са много интуитивни и енергията на обкръжението им силно им влияе, независимо дали положително или отрицателно. В края на деня имат нужда да останат сами и да "заредят батериите си".

Подаръци: мечтано пътешествие, слушалки, с които да се изолират от външния свят.