Колекционерска кукла Барби в чест на Елвис Пресли пусна компанията "Mattel".

Тя е облечена с костюм като този, с който Кралят на рока се появява за изпълнението на хита "Американски орел" ("American Eagle") - бял с изображение на птицата, направено от кристали, с къса наметка и червено шалче. Елвис Пресли многократно излиза пред публиката с това облекло и то е сред емблематичните му дрехи.

Куклата Барби в чест на Краля на рока е пусната дни преди 44-та годишнина от смъртта му. Пресли почина на 16 август 1977 г. в имението си "Грейсленд" в Мемфис, щата Тенеси.

Хиляди негови привърженици от цял свят традиционно се стичат към "Грейсленд", за да почетат живота, творчеството и паметта на Краля на рока в рамките на Седмицата на Елвис. Кулминацията ѝ е шествие и бдение със свещи в деня на смъртта на Пресли, пише БТА. Събралите се в "Грейсленд" фенове преминават мълчаливо край гробовете на Краля на рока, родителите му и баба му.

Заради пандемията от новия коронавирус миналата година честванията бяха сведени до минимум, драстично бе ограничен и броят на феновете, участващи в бдението.

Снимка: Barbie/Mattel