Женска лъвица беше смъртоносно ранена, докато се запознавала с нов мъжки обитател в клетката й в зоологическата градина на Бирмингам, щата Алабама, предаде Асошиейтед прес.

Жертвата Акили е родена през 2005 г. в Колорадо спрингс, щата Колорадо. В зоопарка е настанена през 2007 г. Тя е била нападната от лъва Джош, пребиваващ там от месец април.

Процесът за запознаването на двете животни течеше бавно и започна преди време, се казва в съобщение на зоопарка. Акили е била лошо ранена по време на поредната им среща в понеделник, 18 юли.

"Запознанството между дивите животни винаги е рисково, тъй като са непредвидими и не можем да контролираме взаимодействието", обясни Холи Колахан в съобщението. Срещата на лъвовете е осъществена в ден, в който зоопаркът е бил затворен за посетители.

"Джош е добре и ще продължи да получава отличните грижи, както винаги", каза Дженифър Огилви, говорител на зоологическата градина.

Мъжкият лъв е доведен в зоологическата градина след смъртта на друг представител на силния пол през 2021 г.

Десетки хора изразиха скръбта си за смъртта на Акили след съобщението в социалните мрежи. "Колко ужасно. Тя беше красавица!", написа потребител.