Мъж от Калифорния получи диплома за средно образование шест десетилетия, след като полага последния си изпит. В продължение на цялото това време Тед Самс съжалява, че не си е взел документа. Днес той е на 78 години и най-накрая има диплома, която му бе връчена на церемония. Калифорниецът бе облечен с традиционните за подобни поводи тога и шапка. Самс вече е горд притежател на диплома от гимназията "Сан Габриел" в Южна Калифорния.

През 1962 г., когато трябва да завърши гимназия, Тед Самс има проблеми и е изключен пет дни преди края на учебната година. Той споделя, че е пропуснал важен последен изпит в рамките на учебната година и е трябвало да го положи през лятото.

Снимка: АР/БТА

"Когато се върнах с оценката, не ми дадоха дипломата, защото дължах 4,80 щатски долара за книга", разказва Самс пред местен телевизионен канал. "И аз просто си тръгнах".

В училището все още се пази оригиналната диплома на Тед Самс, заключена в стар шкаф за документи.

Той сияе, когато се качва на сцената в училището в Пасадена, за да си получи документа за завършена гимназия шест десетилетия по-късно, предава БТА.

Снимка: АР/БТА

"През годините се оплаквах на децата си няколко пъти как сумата от 4,80 щатски долара ми попречи да получа дипломата си", каза той.

Мъжът сподели, че планира да окачи документа за завършена гимназия на стена в дома си.

Снимка: АР/БТА