Британците най-много се затрудняват и отделят най-много време (166 минути) за закупуването на подарък на любимия човек, установи изследване.

Средностатистическият поданик на Нейно Величество отделя около 3 часа при избора на коледния дар за своята половинка. Намирането на подарък за родния баща изисква почти двойно по-малко време - час и 28 минути, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

Проучването е поръчано от фирма за пощенски пратки и е обхванало 2000 пълнолетни британци. За избор на подарък на майката британците отделят час и 47 минути, а за сестрите - час и 12 минути. Братята изискват по-малко време и те ще се сдобият със своя дар само след час колебание.

Босовете в службата също се оказали лесни за "обслужване". Служителите им решават какво да им подарят само след половин час. Бабите и дядовците също не предизвикват големи главоблъсканици в това отношение, като респективно на тях им се отделят 49 и 45 минути.

При поднасянето на подаръците децата са най-искрени и веднага изразяват недоволството си, ако не сме уцелили желанията им. Но четиридесет процента от анкетираните жени си признали, че могат ловко да прикрият неудовлетворението си от получения дар. При мъжете процентът на успешните преструвки бил значително по-малък - 25 на сто. Една трета от анкетираните си признали, че ще "рециклират" нежеланите подаръци и ще ги пробутат повторно на близки и познати.