Популярността на принц Хари сред британското общество се срина до ново рекордно ниско ниво, след като мемоарите му излязоха в началото на седмицата, съобщи електронното издание на "Дейли мейл", като цитира данни от допитване на "Югав".

Всеки четвърти от десет души, участвали в анкетата, е на мнение, че основната мотивация на херцога на Съсекс да издаде "Spare" ("Резервен") е, "за да печели пари". В книгата той разкрива пикантни подробности за роднините си, както и за отношенията с баща си - крал Чарлз Трети, и с брат си Уилям, който е престолонаследник.

Над две трети от британците вече имат отрицателно мнение за принц Хари спрямо 58 процента през май, сочат данните от допитването, проведено между 10 и 11 януари. В момента по-малко от една четвърт (24 процента) възприемат сина на крал Чарлз Трети и Даяна в положителна светлина.

Проучването установи също, че Хари и съпругата му Меган вече са толкова недолюбвани от по-възрастните британци, че популярността им е по-ниска дори от тази на принц Андрю сред групата анкетирани на възраст над 65 години. Докато 60 на сто от възрастното поколение имат "много" негативна представа за принц Андрю, тя нараства до 69 процента за Меган и 73 процента за Хари.

Мемоарите бяха пуснати на 10 януари, припомня БТА. Издателството "Пенгуин Рандъм хаус" обяви в сряда, че продажбите в първия ден са надхвърлили рекордните 1,4 милиона копия. За сравнение бестселърът "Моята история" на Мишел Обама се нуждаеше от седмица, за да достигне 1,4 милиона, когато излезе през 2018 г., отбелязва Асошиейтед прес.