Няма каквото и да било съмнение, че животът на човек е далеч по-спокоен и комфортен, ако спазва всички общоприети правила и норми. На този свят обаче съществуват и такива хора, които благодарение на своето изобретателност и остроумие, притежават умението да гледат на нещата под различен ъгъл, откривайки куп нови перспективи и възможности. Понякога именно това тяхно умение им помага да стигнат до забавни, но полезни трикове, чрез които да улеснят своето и без това натоварено от задачи и отговорности ежедневие.

По-долу ще откриете точно такива креативни идеи, споделени от потребителите на Twitter, които са надарени със забележително чувство за хумор.

Ето ги и тях:

Отне ми 28 години, за да разбера, че ако често кимате разбиращо с глава по време на която и да било работна среща и се включвате в разговора с думите "Просто трябва да открием точния баланс", хората винаги се съгласяват с вас, без значение от естеството на дискутираната тема.

* * *

Ако не можете да откриете къде са се спотаили децата ви у дома, то просто спрете безжичната интернет връзка. Не след дълго те ще открият вас.

* * *

Снимка: iStock by Getty Images

Аз съм от онзи тип бащи, които играят на криеница с децата си, колкото да могат всъщност да свършат поне няколко от домашни задачи, докато те си мислят, че са намерили перфектното скривалище.

* * *

Ако след закуска все още се чувствате гладни, то една чаша чай несъмнено ще реши този проблем. Разбира се, за по-сигурно можете да го допълните с бисквита, парче кекс, кроасан, сандвич, наденица, пържени картофи... абе, каквото се сетите или ви се яде. Не се притеснявайте, чаят е в състояние да превърне абсолютно всичко в съвсем лек апетайзър.

* * *

Аз съм сериозно и отговорно момиче, което винаги е подготвено за утрешния ден. Например вчера направих комплимент за прическата на жената, работеща в столовата на нашето училище, а днес тя ми даде допълнително пържени картофи. Подсигурете днешния ден от вчера.

* * *

Снимка: iStock by Getty Images

За да изглеждате наистина зрял, докато обядвате навън с приятели, просто бъдете първият, който спре да проверява социалните мрежи на телефона си. После кажете с целия авторитет, на който сте способен: "Хайде, оставете устройствата настрана! За Бога, вече не сте тийнейджъри"

* * *

Трябваше да видите изражението на човека, който днес ме попита защо жена на моите години все още няма деца. Мразя да ми задават този въпрос, затова отговорих както винаги - погледнато от икономическа гледна точка, децата са напълно нерентабилни. В 10 от 9 случая тези думи успешно запушват устите на всички досадни любопитковци, които си пъхат носа в живота на останалите.

* * *

Как да разберете с кои от колегите на новото си работно място да се сприятелите:

1. Разберете кой от тях е най-трудолюбив и креативен.

2. Наблюдавайте неговата активност и самоинициатива.

3. Сприятелете се с този, който постоянно върти очи с досада, наблюдавайки го.

Снимка: iStock by Getty Images

* * *

Ако половинката ви реши да ви попита: "Забелязваш ли нещо ново?", просто и кажете: "Да. Твоята красота ме изненадва всеки ден". После може да продължите да мислите за любимия си автомобил, футболен отбор, бира...

* * *

Вчера татко ми сподели, че почти всеки ден взема по 3 или 5 долара от дамската чанта на майка ми, без нейно знание, след което ги крие под матрака на леглото, докато не събере 100 долара... Тогава ѝ ги дава и гордо ѝ заявява: "Ето, отиди да си купиш нещо хубаво от мола".

* * *

Снимка: iStock by Getty Images

Горещо препоръчвам на всички родители да казват поне веднъж седмично на децата си, че трябва да се включат в чистенето на къщата. Разбира се, те няма да го направят, но поне ще изчезнат някъде, оставяйки ви на спокойствие за няколко часа.

* * *

Вместо да казвате: "Не искам деца", просто заявете: "Не мога да имам деца". Тези думи ще накарат хората да спрат да ви гледат с неодобрение и да ви отговорят:

- Не се тревожи! Просто се наслаждавай на живота.
- Не тъжи! Истината е, че откакто родих своите деца, не мога да си позволя да изляза дори за една вечер с приятелки.
- Щастието не е свързано само с наследници! 

Снимка: iStock by Getty Images