Мнозина вярват, че астрологичният знак разкрива характера. Други тълкуват хороскопа като предупреждение за това какво се задава в близко бъдеще. И докато всеки сам за себе си решава дали да се довери на подобен род предсказания, масово се възприема, че зодията може да издаде кръшкачите.

Астролозите също смятат, че представителите на определени зодии са по-склонни да изневеряват. И ако широко разпространеното схващане е, че Скорпионите са особено изявени на сексуалното поприще, резултатите от проучване на EduBirdie разкриват съвсем различна картина. За целите му потребителите на сайта е трябвало да отговарят на въпроса колко лоялни са във връзката си с партньора.

Данните от допитването разкриват, че докато най-предани са Девите, най-склонни да слагат рога на половинките си са Лъвовете. 36% от представителите на "царската" зодия признават, че са изневерявали на партньорите си или са били "на ръба" да го сторят. Следват Овните (34%) и Близнаците (31%), пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА.

На четвърто място са представителите на зодия Стрелец. 23% от тях споделят, че са кръшкали или почти са изневерявали на партньорите си. Следват Телците (17%), Раците (13%), Рибите (12%), Козирозите (11%), Водолеите (10%).

Изненадващо Скорпионите са в дъното на списъка - едва 9% от тях са кръшкали или са били напът да изневерят. Следват Везните (7%), а най-верни се оказват Девите. Само 6% от тях признават изневяра или вероятност за изневяра.