Двойка възрастни британци, сгодени от почти 30 години, се готвят да се венчаят в Лас Вегас, след като спечелиха 90 000 британски лири от лотарията.

Денис Бел (71 г.) и Алън Шоу (74 г.) са сред група от осем съседи в Арнолд, Нотингамшър, които спечелиха общо 270 000 лири с обща комбинация от лотарията "People's Postcode Lottery" в неделя.

Седем души от групата, сред които и Шоу, са спечелили с пощенския код NG5 6RT по 30 000 британски лири, а Бел се сдоби с 60 000 лири, след като игра с два билета.

Двамата се срещат преди повече от 32 години и са сгодени от 29 години. Тя приема предложението, което той ѝ отправя в магазин от веригата супермаркети "Asda", където дамата работи като касиерка.

Влюбените няколко пъти отлагат сватбата си, но винаги са мечтали да се венчаят в Лас Вегас.

"Най-сетне ще се оженим. Винаги сме си мислили, че ще е невероятно да се венчаем в Лас Вегас. Сега вече можем да го направим", каза Бел.

Тя е майка на две деца, работи с деца с увреждания и специални образователни потребности и казва, че преди да планира сватбата, с част от печалбата ще финансира операция на тазобедрена става, предава БТА. "От две години съм в списъка на чакащите за такава операция, но сега ще се оперирам в частна клиника, което е чудесно, защото напоследък изпитвам силни болки", каза дамата.