След една мрачна година Дядо Коледа се готви за срещи с децата в британските магазини - дори елените са ваксинирани, увериха много негови белобради представители.

Заради ограниченията, въведени миналата година точно преди празниците, добрият старец трябваше да мигрира в интернет и там приемаше поръчките на децата. Обичайните срещи в обектите в търговскитe центрове бяха изоставени.

Въпреки тревогите заради варианта Омикрон, ангажираните като Дядо Коледа от специализирана лондонска агенция се надяват да могат да работят.

"Това ще е най-хубавата Коледа, хо-хо-хо!", възкликна един от тях в обичайния червен костюм по време на обучение в "Министерство на развлеченията", което предлага услуги със сбъдващия желанията на децата белобрад мъж.

Снимка: iStock by Getty Images

"Светът се промени след изминалата година, би било глупаво да пренебрегваме това", подчерта друг. "В крайна сметка, тъкмо научаваме за новия щам (Омикрон) и предизвикващите тревога мутации в него".

Заради новия вариант на вируса маските отново станаха задължителни в транспорта и магазините в Англия. Това показва, че "предизвикателството Covid още не е вършило и трябва да сме бдителни", подчерта директорът на агенцията Мат Крист.

Затова представящите се за Дядо Коледа ще носят червени маски и местата за срещите им с децата ще позволяват да бъде спазвана дистанция, предава БТА.

Търсенето на услугата се е увеличило с 20 процента спрямо 2019 г. - в магазини или за разговори в интернет.

Снимка: iStock by Getty Images