През декември ароматът на мандарини, канела и коледни сладки се разнася от почти всеки балкон. В един конкретен дом, обаче, гозбите днес ухаят на таратор... с цвекло. А младият кулинар Боян Цветков е толкова изненадан от комбинацията, колкото и ако бе разбрал, че Коледа тази година ще бъде през лятото.

Ученикът с интерес към книгите, който гледа новини, чете книги и умее да готви, представя следващия епизод от рубриката си "Готвим", в която дава идеи за лесни, бързи и полезни вкусотии, които неговите връстници могат да приготвят сами у дома.

И този път до него в това ароматно приключение застава победителят в първия сезон на кулинарното риалити предаване "Hell's Kitchen" - Шеф Дани Спартак. Завършилият престижната кулинарна академия "Le Cordon Bleu" майстор в кухнята отново напътства Боян в приготвянето на разнообразни рецепти, а днес двамата представят предложението си за пилешко филе с гарнитура и таратор. Именно студената супя се превръща в акцент този епизод, тъй като сред необходимите съставки изневиделица се появяват продукти като моркови и цвекло. Ще успеят ли да постигнат съгласие за това как и с какво се прави тараторът и още по-важно - продуктите за него на кубчета ли се режат или се стържат с ренде? И защо в епизода се появява и трети, мистериозен готвач, който иска да превземе кухнята на младия Боян Цветков? Не пропускайте новия епизод от кулинарната поредица "Готвим", а ето и продуктите, които ще ви бъдат необходими за изпълнение на рецептата:

Снимка: YouTube / Bobo TV

 Не пропускайте и следващите кулинарни приключения на Боян Цветков в Dir.bg и YouTube!