Търси се талантлив готвач, който да се присъедини към кухнята на кралския двор. Заплатата му ще бъде 22 000 паунда годишно и той ще има възможността да приготвя менютата за кралските вечери и приеми.

Според обявата на Бъкингамския дворец изискванията са "изключително високи" и от кандидатите се очаква да приготвят разнообразни менюта за различни събития за членовете на кралската фамилия и лично за кралицата, пише изданието Express.

Посочва се изрично, че се търсят амбициозни и квалифицирани кандидати, длъжността предлага, както основната заплата от 22 000 паунда, още полагаема храна, място за живеене, 33 дни годишен отпуск и щедра пенсионна схема.

Обещава се обучение, както и възможност за кариерно развитие на потенциалния избраник. В обявата се казва още:

"Както може да се очаква, стандартите тук са изключително високи и всеки ден е много натоварен, затова ще трябва да сте амбициозни и квалифицирани готвачи...Вниманието към детайла също е от особена важност, както и способността ви да спазвате крайни срокове и да доставяте храната навреме."

Един от бившите готвачи на Кралица Елизабет Втора споделя, че тя си има любима закуска, която носи винаги със себе си, когато пътува. Дарън МакГрейди  - бившият персонален готвач на Нейно величество, казва, че тя обича торта с шоколадови бисквити и си хапва по едно парче всеки ден.