Хюго Суисас е самоук, но изключително талантлив фотограф от град Лисабон, Португалия, чийто интересен поглед към света се усеща в неговите сюрреалистични изображения, а те успешно доказват твърдението, че всичко е въпрос на гледна точка.

Експериментирайки с перспективата той създава наистина удивителни кадри, превръщайки познати пейзажи във фантастични места, а обикновените предмети - в магически реквизит. Точно това отбелязват и последователите му в социалната мрежа, чийто брой днес надхвърля 63 хиляди души, които очакват с нетърпение всяка следваща негова творба.

Наскоро неоспоримият му талант привлече вниманието и на задокеанската преса, която реши да запознае с работата му своята аудитория, предизвиквайки възхищението ѝ.

Вижте снимки >>

На пръв поглед неговите снимки изглеждат така, сякаш не изискват кой знае какви усилия, за да бъдат направени, но това е заблуда. Истината е, че човек трябва да е надарен с голяма доза креативност, за да преобрази планетата ни, представяйки я по един нов и интересен начин. Освен това е необходимо да притежава безпогрешен усет, за да се улови правилния момент, в който познатите ни реалност сякаш се променя.

Снимка: Официален профил в Instagram

По професия Хюго е дизайнер, но страстта му към фотографията често взема превес в ежедневието му, карайки го да остави настрана работата на компютъра си, за да изследва Земята през своя обектив.

"Това, което ме вдъхновява като артист, е да знам, че от изкуството се раждат чудеса. Вярвам, че креативността е вълшебство, което може да помогне за преодоляването на всяко едно изпитание, изскочило на житейския ни път. Съзнанието ми никога не спира да твори, то просто не познава значението на думата "стоп" и тъй като кипежът на света също не може да бъде поставен на пауза, мисля, че това е чудесна комбинация", казва той в свое скорошно интервю.

Снимка: Официален профил в Instagram