Комплектът от електрически скутер ZERO 9 и каска отидоха при младата майка Маргарита Пеева, която събра 26 надписа, разположени на различни места в Пловдив

Проектът "Европа в капки поезия" провокира пловдивчани да се усмихнат в дъждовния ден,  докато се разхождат на 8 места в града, чрез изненада - откъс от популярна песен, който се вижда на тротоара само когато завали дъжд или се намокри.

Семейството на Маргарита, съпругът ѝ и двамата ѝ синове, бяха с нея в София, за да получи Голямата награда в магазина на e-point.bg, които я предоставиха.

Снимка: Телевизия MM

Цели три дни са били необходими на Маргарита, за да открие надписите, като сухото време в Пловдив допълнително е утежнило задачата. Тогава са влезли в употреба бутилки с вода. Бебето на семейството неотлъчно е било с нея, а големият ѝ син няма търпение да подкара скутера в парка "Белите брези", където всъщност са видели и първия надпис.

Вижте тук видеото от емоционалната среща на Маргарита Пеева и семейството ѝ с Ивайло Милчев и Лъчезар Николов от e-point.bg.

Играта "Открий надписа, снимай се с него и тагни MMTV във Фейсбук" се проведе между 5 и 18 ноември 2019 г. в Пловдив, като целта беше да се открият колкото се може повече надписи от всичките 32.

Някои бяха унищожени от вандали, включително 3 надписа край брега на река Марица край Панаирното градче. Въпреки това проектът "Европа в капки поезия" държи рекордът по най-много текстове поставени в един европейски град точно с тази революционна технология, която се използва за първи път в Източна Европа.

Снимка: Телевизия MM

Жителите и гостите на града все още могат да бъдат приятно изненадани, ако попаднат на един от надписите във втория по големина град в България

Рекламната кампания за играта в социалните мрежи достигна до над 190 000 души, а потребителите, които са се ангажирали с рекламните съобщения на нашите партньори са над 26 000.

Едва ли можете да си представите всички трудности, с които се сблъска екипът на телевизия ММ докато работеше по осъществяването на тази красива идея, но не съжаляваме за вложените време и труд.

Снимка: Телевизия MM

Искаме да благодарим на всички наши партньори, които се включиха в "лудата" ни идея, на Стефан Вълдобрев за безрезервната подкрепа и на Фондация "Пловдив 2019", които оцениха потенциала на предложението ни и включиха "Европа в капки поезия" като част от проектите за "Пловдив - Европейска столица на културата 2019".

Благодарим на всички участници в играта и на верните зрители на телевизия ММ! Очаквайте продължение...