Няма да мине много време и ще се появят тъй-наречените "диджитъл-сексуалисти", коментира в. "Сън", цитиран от БТА.

Вижте снимки >>

Това ще са мъже, които встъпват в полови връзки изключително само с усъвършенствани андроидни секс кукли. При това под заплаха е и изчезването на най-древната професия на света - проституцията.

Според проф. Джон Данахър, специалист по изкуствен интелект, роботите могат да станат добър заместител на проститутките. Те ще могат да осигурят сексуално разнообразие на клиентите и да ги освободят от комплекси при слабо представяне пред партньорката, когато тя е машина.

Изследователи от университета в Манитоба отбелязват, че мнозинството мъже ще се насочат към дамите-роботи по няколко причини. Първо те не могат да отказват на своите партньори и са винаги на разположение и ще могат да изпълняват всякакви сексуални фантазии. С тях рискът за заразяване с венерическа болест се свежда до минимум и с тях ще може да се прави незащитен секс.

В близко бъдеще всеки потенциален купувач на секс робот ще може да си го "поръча" според своите предпочитания. Става дума за размера на гърдите, цвета на косите и общия силует.

Женитe обаче също може да се прехласнат по секс роботите.

Британският футуролог д-р Иън Пиърсън твърди, че към 2025 година жените в развитите общества ще правят повече секс с роботи, отколкото с истински мъже.

Трендът набира сили и вече голям брой жени избягват мъжките ласки, в полза на механичните. Сексът с роботи ще стане толкова популярен до десет години в развитите общества, че той ще измести традиционните полови сношения.

"Отначало много дами ще изпитват известни резерви към роботите като любовници, но няма да им отнеме много време, за да привикнат с тях", смята футурологът.