Често ли си задавате този въпрос? За мъжете е трудно да разберат какво наистина кара жената да се чувства добре в интимните отношения, защото, каквото и да ви казват хората, при мъжете и жените нещата се усещат различно, когато става дума за секс.

Изглежда в AskMen вече имат потенциални отговори, които с радост ще проследим. Но преди това да ви кажем откъде идват притесненията на мъжете в тази област. Често се случва мъжът и жената да не достигнат до оргазъм по едно и също време, а и женският оргазъм на практика не може да бъде видян. Жените често го симулират и мъжете не могат да бъдат 100% сигурни дали наистина сексът е бил удоволствие и за жената до нас, и тя лъже, за да не ни карат да се почувстваме зле. А е повече от необходимо жената до вас да е сексуално задоволена и обяснението за това е много просто: ако вие не я задоволявате, сигурно ще го направи някой друг или тя самата ще потърси удоволствие при някой друг.

Имайте предвид разликата в мъжката и женската сексуалност

Когато сравнявате мъжката и женската сексуалност, имайте предвид, че жените са като копчета, можете да ги завъртате наляво-надясно. Или като скоростния лост на автомобила. Ако подавате подходящата скорост в подходящия момент, колата върви добре, нали? Така е и с жените. Не пропускайте любовната игра. Сексът зависи от контекста. Защото вие може да сте вече на скорост, но на жената ѝ трябва време, за да запали.

Уверете се, че тя е напълно спокойна

Учени в Холандия са установили, че за да възбудите една жена, а и за да стигне тя до оргазъм, то тя трябва да е напълно спокойна и отпусната. Чрез сканиране на мозъка изследователите са стигнали до заключението, че частите от женския мозък, които отговарят за развиването на чувство за страх, тревога и емоция, забавят своята дейност колкото повече се възбужда жената. В мъжките мозъци този процес съвсем не е толкова интензивен.

Отделете време, за да разберете какво я възбужда и какво не

Говорим за жените като цяло, но не бива да забравяме, че всяка жена е различна. Повечето жени не получават оргазъм първите няколко пъти, когато правят секс с един мъж. Освен че жената трябва да се чувства спокойна с мъжа, той от своя страна трябва да установи какво я възбужда най-много. Някои жени харесват многобройните целувки, други са тотално възбудени от самото докосване. Някои обичат да са отгоре, други предпочитат мисионерската поза. Някои могат да изпитват няколко оргазма един след друг, други, също като мъжете, са готови да заспят веднага след секс. Затова установете какви са похватите, които възбуждат жената до вас и прилагайте предимно тях, когато сте с нея.

След като знаете какво я възбужда, използвайте и фантазията си

Сексът е интересен и продължава да бъде страхотен, ако и двамата използвате фантазията си. Понякога вие трябва да играете главната роля, понякога - тя. Важното е спектакълът да продължава и двамата да се чувствате свободни да фантазирате. Може фантазиите ви да са свързани и с други хора, места, ситуации. Колкото по-богат е сценарият, толкова по-добре.

Играйте според силите си

Много малко хора правят секс като порно звезди и не трябва. Живеем в реален свят с реални сексуални проблеми. Ако например страдате от преждевременна еякулация, може да компенсирате с орален секс.

Опознайте сексуалните органи на жената

Не мислете за клитора като за някаква малка подутина, а като за сложна система - сърцето на женския оргазъм. Знаете ли, че клиторът има над 8 000 нервни влакна - повече от всеки друг орган от човешкото тяло и си взаимодейства с други 15 000 нервни влакна в тазовата област.

Езикът е по-могъщ от меч

Дори мъже, които са порно звезди, споделят, че повече жени са стигали до оргазъм по време на орална любов посредством езика на мъжа, отколкото чрез неговия пенис. Специалистите сочат, че всяка жена обича да ѝ правят френска любов.

Бъдете джентълмен в леглото

Което означава не само да накарате жената да се чувства спокойна, но и първа да стигне до оргазъм. Много жени споделят, че им се е случвало да "загубят" оргазма, точно преди да достигнат до целта. Можете да разпознаете женския оргазъм по мускулното напрежение, което обхваща цялото тяло на жената и внезапното отпускане след това.

Използвайте и секс играчки

Доказано е, че повечето жени по-лесно стигат до оргазъм, когато използват вибратор. И тъй като на жените обикновено им отнема повече време да стигнат до оргазъм, отколкото на мъжете, секс играчките могат да ви бъдат много полезни.

Не забравяйте гушкането

Повечето жени чувстват особена привързаност към мъжа, с който са правили секс, затова "гушкането" и близостта след забавата за тях за много важни.