Майка ми казва – растат му зъбки, ще премине. Но сърцето ми се къса като гледам мъничкото същество да плаче и страда, а и аз вече нямам сили. Зарових се във форумите и там същото:

„Кофти работа са зъбите. Големият ми син ревеше винаги от 2 до 5 часа през нощта. Не ядеше и от време на време повръщаше.“

„Малкият пък приплакваше винаги когато спи (дори и следобед). Беше невероятно изнервен и дори вдигаше температура. Да не забравяме и опитите да ме ухапе.“

„При нашия син зъбоникненето е ужас. Кисел е до безобразие, буди се нощем през час, отказва храна, плаче без прична и всичко го дразни“


Тръгнах да търся нещо да помага – детската казва давай парацетамол, в интернет всякакви бабешки дивотии и лекарствени мазила, от които ме дострашаваше. Най-накрая попаднах на отзивите за един хомеопатичен препарат, познат в Европа като Осанит. Оказа се, че не съдържа нито захар нито  консерванти, не крие риск от последващо заболяване на зъбките- например кариес. И важното е, че не прикрива симптоми, което би довело до неразпознаването на не дай боже по-тежък здравен проблем, както би станало ако го тъпчех с парацетамол. И каква беше радостта ми когато разбрах, че Осанит вече може да се намери и в България с търговското наименование Осадент®.

Осадент® е комплексен хомеопатичен лекарствен продукт под формата на пилули, които са предварително измерени, индивидуални дози предназначени за даване на бебета и са лесни за прием и дозиране.

Снимка


 
Изработен от натурални активни съставки Осадент® няма известни странични ефекти. Може да се използва и с други лекарства. Приемът му не води до изтръпване на гърлото на бебето и не потиска физиологичните му рефлекси.

Осадент®
е съставен от пет съставки в хомеопатични дози. Всяка една от тях действа поотделно и в комплекс заедно върху всички симптоми съпътстващи прорастването на първите зъбки: болка, температура, диария, спазми, раздразнителност, безпокойство и безсъние.

На всяка 30-та минута се поставят по 8 пилули върху езика на детето; при силни болки може и през 15 минути. При облекчаване на оплакванията броя приеми се намалява. Осадент® пилули могат да се разтворят и в малко количество топла вода.

15-20 минути преди и след приема на пилулите не се дава храна или течности. Може да се приема за неограничен период от време. Осадент® помага по един нежен и безопасен начин бебешката усмивка да се изпълни с лъскави бели зъбки без сълзи и страдание.



Кое зъбче пониква първо и колко общо са те?

Общо са 20 млечни зъбчета, което е с 12 по-малко от 32-та постоянни зъба, които има възрастния човек. До 2-3 годишна възраст повечето деца вече имат всичките 20 млечни зъба. Тези зъби са временни и към 6-7 годишна възраст падат за да поникнат на тяхно място постоянните зъби. Смяната продължава до към 12-та година на детето. Не трябва да забравяте, че всичко е строго индивидуално за всяко дете. Ето и няколко примера за растежа на зъбите:

6-7 месец

Резци

Два централни долу и два централни горе

7-9 месец

По още два резеца

Още два горе и още два долу

10-14 месец

Кътници

По два за дъвчене

15-18 месец

Кучешки

До резците

2-3 години

Вторите кътници

Задните  кътници