Всеки родител в един момент научава и постепенно свиква с мисълта, че времето почти никога не стига и колкото да му се иска да има един подреден живот като по списанията, това просто вече не зависи само от него. 

Битието му започва да се върти със скоростта на частиците в Големия адронен колайдер между малките и големи решения. Kое от всички "уникални" шишета с биберон на пазара да избере? Kое е най-сигурното столче за кола? Kой е правилният размер колело? В коя детска градина ще се адаптира най-добре детето? Кое е училището, което ще му даде най-качественото образование? Има ли проблем с агресията и общуването с околните? Кога трябва да го заведе за първи път на очен лекар? Какво да прави в непредвидена ситуация? Изобщо всички тези неща, които започват да се случват на родителя още преди да е чул "мамо" или "тате".

За да ви бъдем полезни, ние, от Dir.bg и детския онлайн магазин kidso.bg, решихме да стартираме рубриката #kidso.bg съветва, в която на всеки две седмици ще получавате доза актуална информация, необходима на всеки родител, за да се справи с ежедневните предизвикателства.

И за да не сме голословни, ще започнем с нещо съвсем тривиално.

...  

Сигурно сте виждали следната реклама:

Слънчев, ярък ден. Млада, елегантна майка с обувки на висок ток носи много (леки) пазарски чанти и се радва на покупките си. До нея, усмихнато като за снимка и облечено като колежанче в Оксфорд, върви малкото ѝ щастливо детенце, което кара нова червена количка и носи пухкавото си плюшено мече (заек, тигър, панда... тук списъкът е безкраен). И двамата изглеждат спокойни, весели и щастливи. Всичко е прекрасно.

Но и вие и аз знаем, че сюжетът от тази реклама не е възможен в реалността, той е абсолютна фантастика.

В истинския живот майката едва е успяла да си облече първото попаднало ѝ нещо, докато е опитвала да изведе навън плачещото си дете, по чиято блузка ясно личи менюто от закуската. То пък се е запънало, че е уморено и не му се ходи, така че се налага тя да го носи, заедно с 15-те му килограма, неговата вече поочукана червена кола и омачканото мече към близкия мол, от който след 3-4 часа двамата излизат натоварени с още 2-3 тежки торби с продукти и една диня. Изглеждат... е, знаете как - виждали сте ги.

Истината е, че ние губим много време и хабим още повече нерви и средства в пазаруване.

Мисля си го всеки път, когато вляза в лабиринта на големите универсални магазини или моловете, или когато гледам стотиците жени, които тъпчат багажниците на колите си със съдържанието на отрупаните си със стока пазарски колички. А до тях плаче тяхното изнервено и уморено детенце.

А какво би станало, ако... всяка майка може да си спести всичко това? Какво би се случило, ако тя може да поръча онлайн всичко необходимо? О, как би се облекчил нейният живот с малкото ѝ дете, ако тя можеше да прекарва тези десетки часове в игри и забавления с него, вместо да го влачи със себе си по магазините? Колко много време и пари би спестила тя, ако... имаше един виртуален "мол", в който, вместо да тича между етажите, да се губи в търсене на асансьора и да пропада в капана на намаленията, можеше да влезе и да потърси точно това, което ѝ трябва?

За всяка майка е истинско удоволствие да се подготви за посрещането на рожбата си. Но много по-практично е да има възможност да избере всичко необходимо само с няколко клика. От обзавеждането на детската стая, количката и столчето за колата, до козметиката, дрешките и дори храната.

Няма вече да отегчава партньора си с дълго обикаляне по магазините, с безкрайно чудене и колебаене, просто ще му покаже откъде да купи памперси, обувки, рокля или колело? И всички заедно ще прекарат спестеното време в парка?

Това звучи като химера. Но вече е реалност. Ние създадохме точно такова място!

Заповядайте в kidso.bg, където има наистина всичко за детето.