"Всяка възраст си има идоли. Не може да си на 50 години и да си идол на 20-годишните", казва писателката Мария Лалева в новия епизод на подкаста "Гласът на Мама", който се завръща след кратка, но зареждаща почивка в Куба.

В пълен състав в студиото са Криси Димитрова и Юлия Владимирова, които заедно със сладкодумната си гостенка обръщат внимание на една много женска тема - връзката между зрелостта, нейното здравословно приемане и адаптиране.

Разговорът ще бъде подкрепен от два натурални продукта. Първият е Депревитал - природен продукт, подходящ за прием при тревожност, нервно напрежение, раздразнителност, паник атаки и безсъние. Вторият е Клима Форте, който се отнася до проблеми с физиологията при жените в определена, зряла възраст които се адаптират към новия етап от живота си - период на менопауза и климакс.

Писателката Мария Лалева се съгласява да се включи по темата, защото самата тя е любител на натуралните продукти. Разговорът засяга болестите на съвремието - тревожност, паник атаки, ниско самочувствие и безсъние, с които се справя натуралния продукт Депревитал.

"Защото всъщност тази стигма с възрастта идва най-вече от медиите. Аз много често напоследък казвам, че Дяволът е в телевизора и в социалните мрежи. Всички искаме да изглеждаме като известните жени там. Влюбихме се във филтрите и да сме винаги на 30, но погледнете Моника Белучи. Не можеш да я наречеш стара. Има един момент, до който стига и сега е в плато - красива и зряла. Всичко това е въпрос на вътрешен баланс. Да осъзнаеш, че не можеш да надлъжеш природните закони с никакви конци и скалпели", споделя Мария Лалева. 

По думите ѝ, време е да спрем да робуваме на правила. 

"Никой не си е преодолял детските комплекси и травми, без да посети специализиран кабинет. Що се отнася до жените, които са публични, налага им се да са малко по-дълго млади. В това няма нищо лошо. Лошото идва тогава, когато това потиска самочувствието. Нещата, които не можеш да промениш, хубаво е да ги приемеш с мъдрост. Усещането как се чувства една жена идва първо от самоуважението, тихата духовност и интелект, които ти позволяват да приемеш годините като част от теб, килограмите като част от тебе, бръчките като част от тебе. Те са вече твоята визитна картичка към днешна дата. Миналото не можеш да го задържиш завинаги. Тази котва няма защо да я пускаме там", споделя тя. 

Точно това е в основата и на тази тревожност, превърнала се в болест на новото време - опитите на жената да бъде винаги на едно ниво, определяно от обществото ни - да бъде конкуретноспособна до край, отбелязва Криси Димитрова. 

"Социумът е едно менгеме", съгласна е и писателката. "Другото е чиста физиология, която не можеш да излъжеш и която се променя с годините. Това е моментът при жените, когато идват безсънието, топлите и студените вълни. Това не означава, че спираш да бъдеш жена", казва Мария Лалева.

Определя се от категорията на "тия лудите", които се чустват много по-добре от времето, когато са били на 30. 

"Хората с различна скорост вървят към тази мъдрост, да се учат да си дават почивка. Особено жените, които работят активно, те живеят в биполярно състояние всекидневно", казва тя. 

Впечатление прави, че натуралният продукт Депревитал е подходящ за употреба за деца над 12 години. Това напрактика означава, че стресът и тревожността ни спохождат още в ранна възраст, отбелязва и Мария Лалева.

"Ние жените забравихме да бъдем жени, защото нас от малки ни учат, че животът е състезание. Тази тревожност, която усещаме на 15-16 години идва още оттогава, когато сме били на 2-3 годинки. Да не говорим, че понякога едва след 40, нашите ранни травми се прояват със страшна сила. Ние толкова сме забравили да живеем по законите на любовта и харомнията, а в състезание и модели, че матрицата ни програмира безпощадно", обобщава тя. 

Тук сме, за да правим избори, но не го правим

"Поместени сме веднага в клишета", казва още писателката. Как тя се опитва да извади Мария Лалева от клишето, каква е темата на следващия ѝ роман, който ще бъде на пазара до края на годината и кога ще гледаме филма "Живот в скалите" - чуйте в подкаста "Гласът на Мама" с Криси и Юлия. 

 

*Епизодът на "Гласът на мама" със специалното участие на Мария Лалева е подкрепен от Клима Форте - натуралният продукт, който поддържа хормоналния баланс у жените, нормалните функционални състояния при климакс и менопауза и е подходящ включително при наличие на топли и студените вълни. Както и от Депревитал - нашият помощник при тревожност и паник атаки, който подкрепя нормалната физиологична функция при панически ситуация, тревожност, ниско самочувствие и безсъние! Съдържа продуктово позициониране!

Депревитал и Клима Форте са натурални продукти, богати на витамини и минерали. Имат богат състав с екстракти, амино киселини и витамините B6 и B12. Вторият - B12 e специфичен и доста подходящ в случаите на оплаквания от така наречените съвременни болести. Сред съставките са и л-тирозин, и л-триптофан - познат като хормонът на щастието. Облагородяващ ефект има и магнезият, който преди сън има мисията да отпуска организма.