Прическата може да бъде трайна, когато е на букли, в зависимост от това дали ще бъде направена с ролки, маша, преса и други прибори, които правят буклите. Ако се отпуснат, те ще бъдат по-красиви”, заяви Капанов. Според него, по този начин прическата ще е достатъчно актуална, както направена от фризьор, така и ако сами направите фризурата си.

По съвета на своя фризьор как да навият косата си за празничната вечер, могат да приберат косата си с фиби, фуркети, шноли, аксесоари, които съответстват на аксесоарите в празничната нощ, но в никакъв случай буклите няма да се развалят”, посочи Капанов.

Според него, че най-близките не бива да ви виждат във вид, в който и вие не бихте искали да видите любимия човек. „Хубаво е това да се прави в банята. Трябва да има уважение към партньора, той да се зачита и в този момент. Имам клиентки, които не искат да се виждат през прозореца, защото им се прави боя и те не искат да се виждат в лош вид. Представете си, че не искате новият приятел, с когото скоро сте се запознали, да ви вижда във вид, който ви е неприятен”, добави стилист Капанов.