Мария е завършила СОУ "Христо Ботев" в Стара Загора. "Имах прекрасни взаимоотношения със съучениците ми, но изобщо не ми се ходеше на училище. Даже класният ми ръководител ме остави на поправителен по физическо" - смее се тя. Любимият предмет на Мария е била географията.

С присъщата й спонтанност, Мария сподели, че първоначално е нямала нямерение да ходи на абитуриентския си бал, защото се е притеснявала и тъй като решила все пак да се присъедини към съучениците си в последния момент, си е организирала цялата подготовка за бала сама. "Хората са казали, че когато най-малко планираш нещата, се получава най-добре и така се случи и с мен на абитуриентския ми бал - изкарахме си страхотно" - споделя Мария.

За бала си бъдещата певица се спретнала в мини рокля и удобни високи обувки.

"Новите тенденции явно са момичетата на бала си да са все по-разголени, някои избират доста кичозни рокли, но аз ги съветвам да бъдат в абитуриентската вечер максимално естествени - защото в момента те са най-красиви със своята младост и свежест. Да разчитат повече на това, което Господ им е дал, а не да бързат да се правят на големи" - казва тя. Това ще бъдат и критериите й при подбора на финалистките в конкурса за Най-красива абитуриентка на Dir.BG и Astella - естественост, свежест, непринуденост.

Мария има опит с журирането на млади таланти, тъй като миналата година беше в журито на Мusic Idol. В момента тя е номинирана за "Сексбомба на годината" и в категорията "Вечтата балада" на Наградите на радио Романтика. Предстои й да запише дуетно парче с Кости, клипът към което ще бъде страхотен - обещава тя.

Вижте снимки на Мария тук >>

Вижте последните участнички в конкурса тук >>

Победителката в "Най-красива абитуриентка 2010 ще има шанс да стане звездата на бала си с прекрасна рокля на Astella, с празнична прическа за голямата вечер, създадена специално за нея от салон Мода Натали и фешън грим от Фани Албайрак.

Тя ще влезе в своето училище като истинска светска дама, под светлините на фотографските светкавици на Hammer Studio с VIP придружител и нейната приказна поява на бала й ще бъде излъченa в Dir.BG.

Ако искате да вземете участие в конкурса, изпратете свои снимки и информация за себе си на [email protected].

Вижте предишни участнички тук >>