Оливия получи своята корона от миналогодишната победителка в конкурса Лейла Лопеш от Ангола. Дъщеря на музиканти, новата Мис Вселена свири на виолончело, а нейни хобита са да ходи на концерти, на кино и да посещава музеи. Друго нейно любимо занимание е да кара хората да се смеят.

Освен своята корона, инкрустирана с перли и диаманти, Кулпо получи още 45 хиляди долара за обучение в Нюйоркското училище за кино и телевизия. Според правилата на конкурса, тя ще пътува по целия свят през 2013 г. с благотворителни цели.

Вижте снимки от финала >>
Още снимки на участничките >>

Журито остави на второ място филипинката Жанин Тугонон, а на трето - представителката на Венецуела София Есер, съобщават от БТА.

Церемонията започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите при масовото убийство в град Нютаун, щата Кънектикът, в петък.

Представителка на САЩ печели конкурса Мис Вселена за първи път от 15 години. Брук Лий бе коронована през 1997 г. През последните години конкурсът бе доминиран от латиноамериканките, които го спечелиха седем пъти от 2001 г. Право на участие в надпреварата имат неомъжени и бездетни жени на възраст между 18 и 27 години.