На първата церемония в тесен кръг в Белия дом в неделя Малия носеше лавандулово синя рокля на H&M за близо 60 долара, а Саша предпочете рокля на Трейси Рийз в лилави тонове за 70 долара.

Любопитното беше, че на пищната церемония вчера двете момичета размениха нюанса на дрехите си. Малия беше с лилав тоалет на Джей Крю, а Саша - с лавандулов тоалет на Кейт Спейд. Този път цената на одеждите не се посочва. Тоалетите обаче показаха, че двете млади дами вече имат предпочитани цветове и предпочитан стил на обличане. Този стил включва обувки без ток, дрехи, придаващи класически силует и наситени и радващи окото цветове.

Вижте снимки >>

"Момичетата на Обама винаги изглеждат небрежно елегантни, което отправя послание към американците и се нрави на мнозина", посочва Лорън Шърман, редактор на сайта fashionista.com.

Прави впечатление, че по отношение на дрехите щерките на Обама се държат и като всички други деца - по-голямата дава на по-малката дрехите, които вече не й стават. Подобно нещо се случи в нощта, в която Барак Обама разбра, че е преизбран за втори президентски мандат. Тогава 11-годишната Саша се появи на партито с пола, която едно време носеше 14-годишната й сестра Малия. Модни експерти припомнят, че първата дама Мишел Обама също има навика да рециклира тоалети - тоест да облича една и съща рокля по няколко различни повода. Понякога първата дама леко видоизменя тоалета, който е решила да носи отново.