За роклята си, която облече за премиерата на "Железния човек" в Лос Анджелис, Гуинет Полтроу призна, че се чувства "унизена" от реакцията на пресата. Роклята с полупрозрачни елементи, които подчертаваха освен изящните крака на Гуинет и факта, че е без бельо, предизвика множество негативни оценки от страна на модните критици и фенове.

Ефирната рокля с дълбока цепка на актрисата Ева Лонгория от филмовия фестивал в Кан също показа, че в името на перфектната визия, една актриса трябва да е готова да се лиши от бельо.

На Ан Хатауей й се наложи дори да се извини за роклята на Прада, с която се появи на тазгодишните Оскари. Причината не е в самия тоалет, а във факта, че актрисата обещала да бъде в тоалет от розов тюл на Валентино. Малко преди да се отправи към церемонията, Ан научила в телефонен разговор, че Аманда Сейфрид ще носи подобна на избраната рокля. Хатауей не се поколебала и облякла другата дреха, за да не бъдат двете с Аманда Сейфрид като близначки.

Огромното деколте на рокля на Джулиън Макдоналд, носена от Хайди Клум на партито на Елтън Джон след връчването на Оскарите, предизвика множество коментари. "Много хора ми направиха комплимент за роклята, но те не ме гледаха в очите, когато ги произнасяха" - призна с чувство за хумор Хайди. "За да бъда честна, цепката стигаше чак до пъпа ми. Аз помолих да я прекроят, за да не стане инцидент" - довери манекенката. През последната година повечето й тоалети са с дълбоки деколтета и акцент върху гърдите.

Вижте снимки >>