30-годишната звезда от мюзикъла "Клетниците", която спечели приза за най-добра актриса в поддържаща роля, изненада всички с появата си на шоуто в бледорозова рокля на Прада. Това се случи часове, след като от модна къща Валентино оповестиха, че Хатауей ще носи техен тоалет на церемонията.

Актрисата споделя, че "дълбоко съжалява за причиненото разочарование", но е решила да облече нещо различно, след като е научила, че друга актриса от актьорския състав на "Клетниците" - според слуховете Аманда Сейфрид, ще носи подобие на оригиналния й тоалет.

В изявление за сп. "Пийпъл" Хатауей казва: "Вечерта преди Оскарите ми бе съобщено, че друга актриса ще бъде на церемонията с рокля, която забележително наподобява оригиналната на Валентино, която възнамерявах да облека. Тогава реших, че е най-добре за всички замесени страни да променя плановете си. И макар да харесвам роклята, която избрах, това бе трудно решение в последната минута, защото наистина исках да почета модната къща и самия Валентино, с който имаме дълбока и значима връзка. Искрено съжалявам за причиненото разочарование".

Роклята на Ан >>
Вижте как се облякоха останалите звезди >>

80-годишният италиански дизайнер е дългогодишен приятел на Ан Хатауей. Валентино създаде поръчковата рокля в розово и бяло за италианската сватба на актрисата с Адам Шулман през септември миналата година, припомнят от БТА.

Според телевизионния канал Ей Би Си, най-открояващият се тоалет със знак минус от церемонията тази година е именно роклята на Ан. Отзад тя не е прекалено изящна, а отпред е прекалено изпъкнала. Отделни части от тялото на актрисата не за пръв път се оказват на показ на тържествена церемония, твърдят от "Хъфингтън пост" и припомнят как Хатауей не е носила бельо и на премиерата на лентата "Клетниците".