"Готие е моят наследник - заяви 95-годишният Карден зад кулисите. - Аз съм въплъщение на вчерашното, а той - на утрешното." Карден се изказа ласкаво за големия талант на бившия си асистент.

Вижте колекциите >>

Когато е 18-годишен, Готие прави първите си стъпки в света на модата именно при Карден. "Той хареса цветовете в рисунките ми, които все пак не бяха изумителни, си припомни 65-годишният Готие. - В момента се отделя голямо значение на маркетинга в модата. Маркетингът е всичко! Това ме връща назад към времето, когато имаше по-голяма творческа свобода, когато креативността бе на почит особено при Карден."

По време на дефилето манекенките излизаха от кръгла врата, около която бяха прожектирани изображения на движещи се кръгове. Колекцията за сезона пролет/лято 2018 г. е вдъхновена от модата през 60-те години на миналия век и от оптичната илюзия - рокли, прически и обеци са с форма на спирали, а принтове на кръгове, вълни, ленти и глобуси красят редица облекла.

Като украса са използвани ресни, докато коланите подчертават талията. Сред присъствалите на дефилето знаменитости бяха "Мис Франция" за 2016 г. Ирис Митенар, станала по-късно "Мис Вселена", Марион Котияр, Аманда Лиър, Венсан Дедиен, както и модният дизайнер Никола Гескиер.

Колекцията е по-изчистена от обикновено. "Опитах се да махна някои неща, които бяха в повече - поясни Готие. - Навремето Карден видя мои скици и ми каза, че в случая има прекалено много идеи и трябва да загърбя някои от тях."

В проектираната от Пиерпаоло Пичоли колекция за модна къща Valentino вниманието привличат обемните облекла. Широки палта са носени в комбинация с шапки с пера. Като украса са използвани огромни фльонги, чиито краища покриват част от бедрата или ръцете. Преобладават ярките цветове - пурпурночервена риза е носена в комбинация с червен панталон и зелени ръкавици.

Цветни мотиви също са комбинирани в колекцията, вдъхновена от роклите на британската модна дизайнерка лейди Дъф-Гордън (1863 - 1935), която оцеляла след корабокрушението на "Титаник".