Тази вечер започва Седмицата за прет-а-порте за мъже в Париж, оповестиха организаторите, цитирани от Франс прес.

Планирани са 53 дефилета за 6 дни.

Френската модна къща "Christophe Josse" отмени представянето на колекцията си за сезона пролет/лято 2020 г. в рамките на започващата след Седмицата на прет-а-порте за мъже във френската столица Парижка седмица на висшата мода. Модни къщи рядко отменят участието си в подобно събитие.

Четири нови бранда, сред които американският "Rhude", ще покажат колекциите си тази вечер. Ще бъдат представени унисекс облекла на бранда "Phipps", основан от американеца Спенсър Фипс. За тази вечер са предвидени също дефилета на китайския бранд "Sankuanz" и френския "Ami" на французина Александър Матиуси.

С интерес се очаква представянето на колекцията на 34-годишния британец Крейг Грийн по време на Седмицата на прет-а-порте за мъже в Париж. Грийн бе окачествен от британското издание на сп. "Vogue" като един от най-значимите дизайнери, които в момента работят в Лондон. Той бе избран 3 пъти за дизайнер на годината за прет-а-порте за мъже от Британския моден съвет.

Ще бъдат показани също колекциите на френския дизайнер Жакмю и модна къща "Givenchy", предава БТА. Първите проектирани от британската дизайнерка Клеър Уейт Келър облекла за "Givanchy" бяха показани във Флоренция през юни 2019 г. Модна къща "Celine" и грузинецът Демна Гвасалия обаче няма да представят свои колекции в рамките на Седмицата за прет-а-порте за мъже в Париж.