Уитни Хюстън почина на 48 години в Лос Анджелис.

43-годишният бивш съпруг на Уитни Боби Браун е изнасял концерт в Мисисипи с групата си New Edition само часове след разпространението на новината за смъртта на певицата. В края на песента, просълзеният Браун изкрещял: „Обичам те, Уитни” и изпратил въздушна целувка в небето. По време на друга песен, Браун избухнал в плач. Двамата се разведоха след 15-годишен брак, пълен с домашно насилие и наркотични злоупотреби, през 2007 година. Уитни получи попечителство над дъщеря им Боби Кристина, която в момента е на 18.

Певицата Марая Кери, която е близка приятелка с Уитни, написа следното в Туитър: "Аз съм с разбито сърце и обляна в сълзи заради шокиращата смърт на моята приятелка - несравнимата Уитни Хюстън. Най-искрени съболезнования за семейството й и милионите й почитатели по целия свят. Тя никога няма да бъде забравена!".

Арета Франклин заяви пред Си Ен Ен: „Просто не мога да говоря за това. Просто не можах да повярвам на новината, която се появи на екрана. Сърцето ми е с нейното семейство”.

Доли Партън
, която написа емблематичната песен "I Will Always Love You", коментира: „Моето е едно от милионите сърца, които бяха разбити. Винаги ще съм й благодарна и ще изпитвам страхопочитание от начина, по който изпълняваше моята песен. Мога единствено да кажа от дъното на душата си: „Уитни, винаги ще те обичам. Ще липсваш”.

„Бях напълно разбит от новината. Тя беше истински талант над границите на сравнението”, сподели Куинси Джоунс.

Лайнъл Ричи:Тя имаше глас, който можеше да превърне мелодията в магически ноти”.

"Тя прокара път за всеки солист в музикалната индустрия. Прочута, легендарна, великолепна... една от най-добрите в света"
, написа за Хюстън американската певица Тони Брекстън.

Предстоящата церемония по връчването на музикалните награди „Грами” ще бъде посветена на легендарната Уитни Хюстън. Организаторите спешно променят програмата, за да почетат паметта на певицата, която трябваше да вземе участие в шоуто, съобщават от "Фокус". На Хюстън ще бъде посветен цял раздел от церемонията, който ще бъде воден от носителката на „Оскар” Дженифър Хъдсън.

Вижте снимки на Уитни >>

"За съжаление това е истина", потвърди говорителка на певицата Джил Фрицо. Уитни Хюстън е намерена мъртва в стаята си в хотел "Бевърли Хилтън" в Лос Анджелис. Бързо пристигналия лекарски екип 20 минути й правил изкуствено дишане, но без успех, след като получил обаждане в 15:20 минути. Смъртта е фиксирана в 15:55 ч. местно време( 23,55 часа по Гринуич на 11 февруари), предаде БГНЕС.

На въпрос на последвалата пресконференция дали смъртта не е предизвикана от предозиране с наркотици, представител на полицията отвърна: "Не, нищо точно не може да се каже. Разследваме случая".

Прочутата американска певица Уитни Хюстън вероятно е починала, удавяйки се във ваната на хотелската стая, твърдят от TMZ. По данни на електронното издание, Хюстън е открита от хотелски служители в безсъзнание във ваната. Източник съобщи, че когато лекарите от спешна помощ са пристигнали, тялото на Хюстън вече е било изнесено от банята. В стаята на певицата също така са открити таблетки, които са й били предписани от лекар. Властите забраниха на дъщеря й Боби Кристина да види майка си в хотела.

Полицията изключва версията с убийство, признаци за насилие не са открити. Последните години Хюстън, която неведнъж се бе лекувала от алкохол и наркотици, много боледуваше.

През 2010 г. тя се отказа от световно турне заради психологическа криза, макар че малко преди това пусна една от най-успешните плочи в кариерата си. През 2009 г. песента "I look To You" бе класирана първа в "Билборд 200", а също на хит парадите в Канада, Германия, Италия и Швейцария.

Уитни Хюстън влезе в Книгата на Гинес с рекордите като певица с най-много награди – 411 на брой. Сред тях са 6 награди "Грами", 2 награди "Еми", 23 награди на American Music Awards и 16 награди от Билборд Music Awards.

През 1992 г. тя дебютира и като актриса във филма "Бодигард", където изпълни главната роля, а партньор й беше Кевин Костнър. Голям успех извоюва песента й към филма "I Will Always Love You".