Докато Юлия е в Козлодуй с родителите си, в българските медии излиза информация, че тя е арестувана за притежание на голямо количество наркотици в Гърция. В южната ни съседка наистина е арестувана българка, но защо и как това трябва да е свързано с носителката на най-престижната титла за красота, не става ясно. От редакцията на гръцкия вестник "Катимерини", "цитиран" от част от българските медии, абсолютно опровергават твърденията, че в статията за ареста са споменавали, че става дума за Юлия Юревич.

Юлия Юревич е една от носителките на титлата "Мис България" с най-безупречен морал и един от най-предпочитаните модели за ревюта и фотосесии на българските топ дизайнери. Щетите, които подобно - меко казано - "недоразумение" нанася напълно несправедливо върху името й, не могат да бъдат измерени.

"Искам да изразя своето безкрайно недоумение и възмущение от новината, тиражирана по-рано днес, че съм забъркана в скандала с арестуваната за притежание на наркотици българка в Гърция. Нито моралът ми, нито семейното ми възпитание ми позволяват да имам каквото и да е общо с подобни неща.
...Вероятно е неизбежно да се търси сензация, но не трябва никога да се забравя, че зад имената стоят реални хора и съдби, на които може да бъде навредено с непроверена или лъжлива информация
" - пише Юлия в отворено писмо до медиите.