Голяма е вероятността туморът ми вече да го няма. От това, което научих за този вид рак е, че съм успял да го победя напълно“, разказал в ТВ интервю за NBC Майкъл Дъглас. Въпреки обнадеждеността на актьора обаче, лекарите все пак го предупредили, че има, макар и малка вероятност, ракът отново да се възобнови.

Въпреки че Майкъл Дъглас ще трябва всеки месец да ходи на профилактични прегледи, близък на актьора заявил, че той и съпругата му Катрин Зита-Джоунс били страшно щастливи, че кошмарът е приключил. Особено след като лекарите даваха на Майкъл 50% шанс да оживее, тъй като когато откриха раковото му образование, то беше в четвърта фаза на развитие.

Сега съм на 66 г. както знаете съм благословен с майка, която е на 88 г. и нищо чудно да ме надживее. Баща ми пък е на 94 г. И както разбирате, аз съм много щастлив от гените, които нося“, споделил в интервюто Майкъл Дъглас. „Аз съм в третия етап на живота си. Това е времето, в което всеки избира как да го изживее.

Актьорът обвини изцяло себе си за болестта, която го е споходила. Според него причината било пиенето и пушенето, с които той прекалявал доста през годините. По време на цялата му борба с рака на гърлото, до него беше любящата му съпруга Катрин Зита-Джоунс. В заключение двукратният носител на "Оскар" заявява, че в момента планира нов филм, в който ще се снима и освен това може би ще продуцира.

Наскоро, актьорът се появи заедно със семейството си в “Дисни уърлд”, Флорида, където се отдаде на забавления. Вижте снимки >>

Кърк Дъглас: Майкъл оздравява >>

Майкъл Дъглас все още посещава сина си в затвора >>

Още снимки на Майкъл >>