Стана ясно, че от гостите си на сватбата принц Уилям и Кейт Мидълтън са получили пари в размер на 5 млн. британски лири, които ще бъдат разпределени между благотворителните организации, които принц Уилям и принц Хари подкрепят или оглавяват.

Вижте снимки на Кейт и Уилям от деня след сватбата >>
Уилям и Кейт отлагат медения си месец >>

За събитието на 29 април, на което станаха свидетели над 2 млрд. души по целия свят, родителите на булката се бръкнаха със сумата от около 250 000 британски лири, което е приблизително половин милион долара.

Семейство Мидълтън платило от собствения си джоб 85 000 лири за престоя в 5-звездния хотел "Горинг", откъдето Кейт тръгна за сватбената церемония в Уестминстърското абатство. Стаята, в която булката прекара последната вечер като неомъжена жена, пък толкова рядко се дава, че за нея дори няма официално обявена цена.
 
Освен това родителите на Кейт платили престоя на приятелите си, които били настанени в 71 стаи, в същия хотел. Към сумата се прибавят и две партита, едно преди и едно след сватбата, които организирали за гостите си, съобщават от bliasak.bg.
 
Семейство Мидълтън поело разходите по сватбената рокля на Кейт (40 000 лири), тази, направена за партито след церемонията, както и за диамантените обици на булката (15 000 лири). Те платили още за облеклата и бижутата на останалите си деца и на самите себе си, които по груби сметки възлизат общо на 60 000 лири. Към това се прибавят и вторите тоалети на семейството за вечерта, които стрували около 40 000 лири.

Как се облече Кейт за вечерния прием >>
Вижте снимки от сватбения ден >>
Целувката >>
Сватбата на Уилям и Кейт - вижте повече >>