Нов повод за национална гордост ни дадоха представителите на България в Световния шампионат по стрийт фитнес, който се проведе през уикенда в Москва.

След усилена подготовка Цвети Станева стана втора в света, а Стефан Еротеев завоюва бронзов медал. Двамата 17-годишни ученици ще се върнат в страната в края на седмицата, за да вземат участие в още една спортна надпревара - първия международен стрийт фитнес турнир в България. Такъв международен турнир се провежда за първи път у нас.

Турнирът е част от World Cup WSWCF и е организиран от SPF Bulgaria, спортен клуб Street Workout Bulgaria и WSWCF. Атрактивното спортно събитие ще се проведе на 14 и 15 септември в мол "Парадайс" с вход свободен. Победителят в първия международен стрийт фитнес турнир у нас ще се класира за участие в големия финал в края на годината в Кайро, Египет, и ще спечели специална награда от Goto Jewellery and Diamonds.

"Стрийт фитнесът е спортът на обикновените момчета и момичета от квартала. Практикувайки го, те стават популярни сред връстниците си и получават възможност за спортна реализация. Този спорт има и силна социална роля, тъй като държи тийнейджърите далече от пороците на века, далече от алкохола и наркотиците", сподели председателят на Street Workout Bulgaria Йордан Йовчев.

АНКЕТА: Колко ви струва началото на учебната година?