15-годишни деца от София стигнаха до финала на световно първенство по дебати на английски език. За да заминат на състезанието обаче, те трябва да се съберат спешно пари за път и хотели, съобщи bTV.

Хуманно ли е да се купуват чужди спомени и биха ли били боговете добри политици. Това са само част от темите на дебатите, по които Теодор и Дончо са победители.

Въпреки многото състезания и победи, двамата все още се притесняват от провал. Теодор и Дончо участват в клуба по дебати на гимназия "Михай Еминеску" още от сформирането му преди 2 години.

През 2106-та успяват да се класират за финала в Йейлския университет, но в последния момент не заминават. Тази година отборът отново е изправен пред същия проблем.

Средствата, който са минимално необхофодими на децата, са 5 хиляди долара. "Много е висока таксата за участие", споделя преподавателят им Марияна Филипова.

А Теодор и Дончо се надяват този път да успеят да представят страната ни на световното по дебати. Това е сметката на името на Марияна Филипова, на която събират пари:

BG84FINV91501015929860

BIC FINVBGSF