С малко въображение можем да измислим разнообразни забавления за децата си, особено като се възползваме се от изгодните оферти преди старта на учебната година.

Дали ще изненадаме своя ученик с весели тетрадки и несесери по негов вкус или със забавни пособия за рисуване и лепене, радостта от ученето може да го съпътства както в час, така и в игрите у дома. Важно е само да се вслушаме в желанията му и да го оставим да развихри фантазията и уменията си на воля.

Да бъде в крак с младите е сладката, но и изморителна задача на всеки родител. Още от предучилищна възраст малчуганите започват да ни изненадват, постоянно откривайки нови и нови интереси, с които ни връщат в детството. Понякога просто губим нишката в опит "да разгадаем" коментарите на нашите деца и съучениците им в Инстаграм. Напълно непознати за нас трендове от интернет и музикалните телевизии вълнуват малките, които са на седмото небе, ако могат да се похвалят дори с миниатюрен аксесоар с лицето на любимия си герой.

Все по-култов статус добиват емоджитата в световен мащаб. Децата ни ги виждат и водят диалози за тях почти на всяка крачка. Смайлитата станаха толкова популярни, че педагози от различни страни създават компютърни програми с емоджита с цел да развият социалните умения и емпатията у децата. Така че защо да не сме в крак с модата и да не направим учебния процес още по-весел със смайли аксесоари във всякакви варианти. Комплект от 5 тетрадки Smiley на Herlitz с весели емоджи герои и модерен градски дизайн можем да открием с намаление до 16 септември. Когато пък на детето му омръзнат кориците на любимата тетрадка или дневниче, можем бързо да ги разнообразим с разноцветни самозалепващи се подвързии.

С комплект тетрадки Smiley положителният старт е гарантиран (1.99 лв.)

Снимка: Kaufland

Винаги се чудим каква картина да изберем за дома си, а по-малко смелите често се примиряват с минималистичен дизайн. Но какво по-красиво можем да сложим на стената си от картината, нарисувана с много любов от нашето дете? И е съвсем лесно. Не е нужно да обикаляме центъра в търсене на специализиран арт магазин. Трябва ни платно за рисуване. Две в комплект можем да намерим в Kaufland, и то сега на промоция. Размерът 40 x 40 е подходящ за една средно голяма картина и е удобен за малките художници в началното училище. Детският шедьовър, в който е вложено толкова магическо въображение, ще стои перфектно във всяка стая. Можем да му се радваме в хола, когато цялото семейство се е настанило удобно на дивана, в кухнята - докато приготвяме любимите му сандвичи, в коридора, където след работа да ни чака слънчевата детска картина. Така по-лесно ще вникнем и в мислите на малкия си творец.

Две платна за красивите рисунки на децата ни можем да открием за 9.99 лв. в Kaufland

Снимка: Аrtfulparent

Ако това все пак ни се стори твърде екстравагантно, със сигурност детенцето ще бъде щастливо и да пробва различни техники за оцветяване върху блокчето за рисуване. То ще бъде залисано в игри, ако му осигурим моливи, пастели, водни боички и флумастери. Тази комбинация веднага може да събуди въображението и на родителите. Така лесно можем да се включим в заниманията на малчуганите и да им предадем и нашите знания. Един от забавните трикове, които да покажем на нашето дете, е рисуването на очертанията със светъл пастел и нанасянето на втори слой с водните бои. Така пресъздаденият образ изпъква с лесно постигнат 3D ефект. А техниката със сигурност е доста впечатляваща за новобранците. За да не се получи един тотален безпорядък и да не изчезват любимите цветове от колекцията, е хубаво да помислим за вариант ученикът да подрежда боичките в кутия. На пазара вече има леки и удобни за носене цели комплекти. С тях рисуването лесно може да се изнесе в парка и да се избегне голямото цапане у дома. Такъв комплект за рисуване от цели 67 части можем да открием на доста изгодна цена.

Комплект за рисуване с цветни моливи, маслени и сухи пастели, водни бои, палитра, флумастери, линийка, гумичка, острилка (7.99 лв.)

Снимка: Kaufland

Каквито и придобивки да изберем за малките си ученици, важното е да се радваме на красивите мигове, в които родителите все още са трепетно чакан другар в игрите, и да не забравяме да даряваме децата с много обич и внимание.